Iisalmessa poliisia kohti ampuneelle miehelle liki kahden vuoden vankeustuomio

Syyttäjän mukaan mies syyllistyi murhan yritykseen, mutta käräjäoikeus lievensi rikosnimikettä.

rikokset
Pohjois-Savon käräjäoikeus Kuopiossa.
Pohjois-Savon käräjäoikeus antoi tänään tuomionsa tapauksessa, jossa miestä syytettiin muun muassa murhan yrityksestä.Timo Hartikainen / Lehtikuva

Pohjois-Savon käräjäoikeus antoi tänään tuomionsa tapauksessa, jossa mies ampui haulikolla kohti poliiseja viime vuoden lokakuussa Iisalmen Sopenkylässä Pohjois-Savossa.

Poliisit olivat saaneet hälytystehtävän yksityisasuntoon, jossa miehen syytetään ensin pahoinpidelleen naista ja alaikäistä lastaan.

Hälytystehtävän aikana poliisit lähtivät seuraamaan autolla paennutta epäiltyä, kun tämä yllättäen pysäytti autonsa, nousi ulos ja ampui poliiseja kohti ainakin kaksi laukausta.

Laukaukset osuivat poispäin peruuttaneen poliisiauton keulaan ja tuulilasiin noin 70 metrin etäisyydeltä. Kumpikaan autossa olleista poliiseista ei loukkaantunut, mutta tältä osin miestä syytettiin murhan yrityksestä.

Miestä syytettiin yön tapahtumiin liittyen myös viidestä muusta rikoksesta: kahdesta pahoinpitelystä, törkeästä rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Kielsi yrittäneensä tappaa

Syytetty myönsi muut syytteet paitsi murhan yrityksen. Mies kertoi, ettei hänen tarkoituksenaan ollut tappaa poliiseja.

Myös käräjäoikeus katsoi, että mies oli teollaan syyllistynyt murhan yrityksen sijaan lievempään tekoon, eli virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen.

Vuonna 1985 syntynyt mies tuomittiin tästä ja viidestä muusta rikoksesta yhteensä 1 vuoden ja 10 kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

Tuomio ei ole lainvoimainen.