Airbnb joutui muuttamaan majoituspalveluaan – lopullisen hinnan täytyy näkyä ensihaussa

EU vaati viime vuonna Airbnb:ltä entistä selvempiä hintatietoja ja sopimusehtoja.

Airbnb
airbnb sovellus kännykässä
Aiemmin Airbnb kertoi lopullisen hinnan vasta varauksen myöhemmässä vaiheessa, kun lisämaksut esimerkiksi siivouksesta oli lisätty.AOP

Airbnb on muuttanut majoitushakupalvelunsa esitystapaa ja palveluehtojaan EU:n kuluttajansuojasääntöjen mukaisiksi, kertoo Euroopan komissio tiedotteessa.

Airbnb teki muutokset komission kanssa käytyjen neuvottelujen jälkeen. Komissio ja EU:n kuluttajaviranomaiset olivat antaneet asiaa koskevan kehotuksen Airbnb:lle viime vuoden heinäkuussa.

Komission mukaan Airbnb on parantanut ja selkeyttänyt tapaa, jolla se esittää majoitustarjontansa kuluttajille. Uudistusten ansiosta käyttäjä muun muassa näkee aina lopullisen hinnan heti ensimmäisessä hakutulosnäytössä.

– Hotellien tai muun majoituksen vertailusta verkossa on tullut kuluttajien kannalta nopeaa ja helppoa. Nyt he voivat myös luottaa siihen, että heidän ensimmäisellä hakusivulla näkemänsä hinta on se, jonka he lopulta maksavat, sanoo EU:n oikeuskomissaari Vera Jourova tiedotteessa.

Aiemmin Airbnb kertoi lopullisen hinnan vasta varauksen myöhemmässä vaiheessa, kun lisämaksut esimerkiksi siivouksesta ja muista palveluista oli lisätty.

EU:n kuluttajansuojalainsäädäntö edellyttää, että yritysten pitää markkinoinnissaan kertoa palveluiden ja tuotteiden lopullinen hinta, jotta kuluttajat voivat vertailla vaihtoehtoja helposti.

Samalla Airbnb teki muutoksia palveluehtoihinsa. Airbnb muun muassa sitoutuu olemaan muuttamatta ehtoja yksipuolisesti ilman, että käyttäjille ilmoitetaan tästä selvästi ennakolta ja heille annetaan mahdollisuus purkaa sopimus.