Hyppää sisältöön

Ilja Janitskinille uusia syytteitä – törkeä yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen ja tekijänoikeusrikos oikeuden puitavaksi

MV-julkaisun perustaja Ilja Janitskin on jo aiemmin tuomittu lähes kahden vuoden vankeusrangaistukseen.

Ilja Janitskin vastasi aiempiin syytteisiin Helsingin käräjäoikeudessa kesäkuussa 2018. Kuva: AOP

MV-julkaisuun liittyvistä rikoksista tuomittua Ilja Janitskinia vastaan on nostettu uusia syytteitä. Ne ovat törkeä yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen ja tekijänoikeusrikos.

Uusista syytteistä kertoi ensimmäisenä Iltalehti (siirryt toiseen palveluun).

Helsingin syyttäjänvirastosta vahvistetaan, että syytteet on pantu vireille kesäkuun lopulla.

Syytteet tulevat julkiseksi oikeudenkäynnin alkaessa. Syyttäjänviraston mukaan on jokseenkin selvää, että asiassa järjestetään suullinen käsittely.

Helsingin käräjäoikeudesta kerrotaan, että istuntopäivää ei vielä ole määrätty.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Ilja Janitskinin viime syksynä vuoden ja 10 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen kaikkiaan 16 rikoksesta.

Oikeus katsoi hänen syyllistyneen törkeisiin kunnianloukkauksiin, kiihottamiseen kansanryhmä vastaan ja tekijänoikeusrikoksiin.

Käräjäoikeus katsoi, että MV-lehdessä oli julkaistu lukuisia loukkaavia ja rasistisia kirjoituksia, jotka sisälsivät valheellisia tietoja ja halventavia vihjauksia sekä yksityiselämään liittyviä arkaluonteisia asioita.

Oikeuden päätös ei ole lainvoimainen, sillä Janitskin ja muut tuomitut valittivat Helsingin hovioikeuteen. Jutun käsittely alkaa hovioikeudessa lokakuussa.

Lue myös: