Ulosajanutta autoa auttamaan pysähtynyt joutui peräänajetuksi – palomestari: "Moottoritiellä on vaarallista pysähtyä"

Kolarisuma ruuhkautti moottoritietä Orimattilassa torstai-iltana.

liikenneonnettomuudet
Kolaripaikka nelostiellä Orimattilassa.
Päijät-Hämeen pelastuslaitos hälytettiin onnettomuuspaikalle hieman ennen viittä iltapäivällä.Päijät-Hämeen pelastuslaitos

Nelostiellä Orimattilassa sattui torstaina alkuillasta kaksi kolaria. Henkilöauto suistui tieltä Luhtikylän liittymän eteläpuolella. Nelostietä pohjoiseen kulkenut auto ajoi ulos tieltä, törmäsi kaiteeseen ja lensi pientareelle.

Paikalle pysähtyi useita ajoneuvoja, jonka jälkeen yhden auttamaan jääneen ajoneuvon perään ajoi auto. Ulosajaneessa autossa oli neljä henkilöä. Kahdessa muussa onnettomuudessa olleessa autossa oli kummassakin yksi henkilö.

Poliisin mukaan onnettomuudessa loukkaantui neljä henkilöä, mutta heidän vammoistaan ei ollut klo 19 aikaan vielä tarkempaa tietoa.

Päivystävän palomestarin Harri Kittelän mukaan toinen auto oli pysähtynyt paikalle auttaakseen ulosajaneen auton matkustajia.

– Auttamisesta siinä kai on ollut kyse, mutta pitäisi muistaa, että moottoritiellä pysähtyminen on vaarallista. Kaikki ajavat suurilla nopeuksilla, ekä kukaan lähtökohtaisesti varaudu siihen, että voi olla joku toinen pysähtyneenä, Kittelä muistuttaa.

Liikenne onnettomuuspaikalla oli ruuhkainen parin tunnin ajan. Molemmat nelostien kaistat pohjoiseen päin saatiin avattua liikenteelle pian klo 19 jälkeen. Hälytys onnettomuuspaikalle tuli ennen klo 17.