Kouvolan asuntomessuille odotetaan ensimmäisenä viikonloppuna jopa 10 000 kävijää – Tieliikennekeskus: Odotettavissa vain pieniä ruuhkia

Kouvolan asuntomessut alkavat tänään ja kestävät noin kuukauden ajan.

asuntomessut
Vanhuksille tarkoitetut Lapinjärvi-talot.
Osa messukohteista on suunniteltu vanhuksille. Kuvassa Lapinjärvi-talo.Tiina Karppi / Yle

Tänään alkavat valtakunnalliset asuntomessut saattavat aiheuttaa tilapäisiä jonoja ja ruuhkia Kouvolassa.

Tieliikennekeskus arvioi, ettei asuntomessuliikenne kuitenkaan ruuhkauta pahemmin maanteitä. Vaikka ihmisiä on tulossa paljon, väkimäärä jakautuu usealle viikonlopulle.

– Paikallisesti messut aiheuttavat varmasti jonoutumista. Esimerkiksi menoliikenne messuille voi jonoutua aamupäivien aikana, ennakoi liikennepäivystäjä Marko Kolattu.

Esimerkiksi Lahden ja Kouvolan välisellä valtatie 12:lla sekä Heinolan ja Kouvolan välisellä 46-tiellä on käynnissä tietöitä, jotka hidastavat liikennettä. Nopeusrajoitus on laskettu tietyömailla 50 ja jopa 30 kilometriin tunnissa.

Liikennepäivystäjä Marko Kolattu ei usko, että lisääntyvä liikenne aiheuttaisi pahoja ruuhkia myöskään työmailla.

– Liikenteessä ei ole välttämättä eroa normaaleihin päiviin verrattuna. Toki viikonloppuina voi olla enemmän kävijöitä, mutta silloin työmatkaliikenne puuttuu.

Asuntomessuille odotetaan avajaisviikonloppuna tuhansia kävijöitä.

– Jos pääsemme yli 10 000 kävijään avajaisviikonloppuna, niin täytyy olla erittäin tyytyväinen, sanoo asuntomessujen projektipäällikkö Sanna Kauppi.

Asuntomessut jatkuvat Kouvolassa 11. elokuuta asti. Messut pidetään Korian kaupunginosassa vanhalla kasarmialueella Pioneeripuistossa.