Maakunnan ensimmäiset vege- ja lähiruokafestarit pidetään Mansikkakarnevaaleilla – Suonenjoella maistellaan mansikoiden lisäksi sirkkoja

Tarkoituksena on tukea pieniä toimijoita, joille tuotteiden markkinointi saattaa aiheuttaa haasteita.

Suonenjoki
Suonenjoen Mansikkakarnevaalien yleisöä kesällä 2009.
Karnevaalikansaa Suonenjoella kesällä 2009.Suonenjoen Mansikkakarnevaalit

Tänään perjantaina alkavilla Suonenjoen Mansikkakarnevaaleilla järjestetään maakunnan ensimmäiset vege- ja lähiruokafestivaalit. Mukana on parikymmentä vegaani- ja lähiruokatuotteita myyvää pienyrittäjää.

Lauantaina karnevaaleilla pidetään Suomen ensimmäiset sirkan syönnin SM-kisat ja lisäksi kisataan mansikan syönnin suomenmestaruudesta.

Kolmipäiväisessä tapahtumassa kruunataan tuttuun tapaan myös mansikkatyttö ja palkitaan mansikkaisäntä.

Vege- ja lähiruokafestivaalien taustalla on Savon Silmut -hanke, joka pyrkii sparraamaan maakunnan pieniä elintarviketoimijoita. Tarkoituksena on antaa pienille toimijoille tilaisuus markkinoida tuotteitaan isomman tapahtuman yhteydessä.

Hankkeen projektipäällikön Sonja Mäkkelin mukaan pienet toimijat osaavat usein tehdä tuotteensa hyvin, mutta niiden myynnissä ja markkinoinnissa on haasteita.

– He ovat myös yksin käytännön ongelmiensa kanssa. Kun he pääsevät juttelemaan muitten yrittäjien kanssa, niin saattaa joku isoltakin tuntuva asia ratketa aika helpollakin tavalla, Mäkkeli kertoo.