Osuuskauppa Hämeenmaa luopuu Kodin Terrasta Lahdessa – Renkomäkeen tulee Bauhaus

Bauhaus-ketju on ostanut Renkomäessä toimivan rautakaupan. Kodin Terran toiminta on ollut Lahdessa tappiollista.

Kodin Terra
Nainen tulee rautakaupasta
Mirja Ruti-Marttinen kävi ostoksilla Lahden Kodin Terrassa samana päivänä, kun Osuuskauppa kertoi myyneensä liikkeen Bauhausille.Heikki Kiseleff / Yle

Osuuskauppa Hämeenmaa luopuu Kodin Terrasta Lahdessa. Bauhaus-ketju on ostanut Renkomäessä sijaitsevan kiinteistön ja Kodin Terran liiketoiminnan.

Henkilöstö siirtyy vanhoina työntekijöinä Bauhaus-ketjun palvelukseen. Siirtyviä työntekijöitä on 30.

Hämeenmaan mukaan Lahden Kodin Terran toiminta on ollut tappiollista. Toimitusjohtaja Olli Vormiston mukaan tavaratalossa tehtiin pari vuotta sitten konseptipäivitys, jossa myymälää avarrettiin ja suosittuja tuotteita tuotiin paremmin esille. Lahdessa se ei kuitenkaan riittänyt.

– Kilpailu rautakaupan alalla on kovaa, ja ostovolyymit ovat aika keskeinen osa rautakaupan menestymisessä. Ne eivät ole ehkä kuitenkaan olleet ihan riittävän isot.

Vormisto myöntää, että Kodin Terran alamäki on silti osin osuuskaupan omaa syytä.

– Varmasti itse on tehty virheitä. Toki pitää huomioida, että Bauhaus on Euroopan laajuinen ja merkittävästi isompi toimija, Hämeenmaan toimitusjohtaja sanoo.

Lahden Kodin terran toiminta toiminta loppuu viimeistään marraskuun 2019 lopussa.

Hämeenlinnan Terra säilyy ennallaan

Hämeenmaan mukaan osuuskauppa keskittyy nyt tarjoamaan pienrautaa, työkaluja ja puutarhatuotteita Prismoissa. Marketien valikoimaa laajennetaan.

Osuuskauppa Hämeenmaan toinen Kodin Terra sijaitsee Hämeenlinnassa. Sen toiminta jatkuu ennallaan, ja konseptimuutoksen yhteydessä supistettua valikoimaa tullaan taas kasvattamaan. Hämeenlinnassa rautakauppa on kannattanut paremmin kuin Lahdessa.

Hämeenlinnan-kiinteistössä on Kodin Terran lisäksi Nelipyörän Ford-myymälä. Sen Hämeenmaa haluaa siirtää lähivuosina muun autokaupan yhteyteen Paroisille. Osuuskauppa etsii tilalle toista vuokralaista.

Bauhaus lupaa lisää työpaikkoja

Bauhaus puolestaan kertoo, että se uudistaa tavaratalon tilat Renkomäessä. Valikoima päivitetään Bauhausin konseptin mukaiseksi.

Yhtiö toteaa tiedotteessaan, että uusi tavaratalo avataan alkuvuonna 2020. Bauhaus lupaa myös palkkaavansa kymmeniä uusia ihmisiä Lahteen loppuvuoden 2019 aikana.