1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. karhu

360-karhukameran toinen yö sujui jännittävästi – kamerajohto kaivettiin esiin ja karhut kinastelivat ruoasta, katso yön parhaat palat

Torstai-iltana ja yönä karhusuorassa nähtiin useampia karhujen kohtaamisia. Lähetys jatkuu vielä tänään.

Karhulivekuvaa
Torstai-iltana naaraskarhu ajoi uroksen ärhäkkäästi pois ruokintapaikalta.

Ylen karhulähetyksesen toinen yö oli hiukan vilkkaampi kuin ensimmäinen. Yön jännityksestä vastasi iso uroskarhu, joka veti esiin heiniin piilotetun kameran johdon.

Suora 360-videolähetys Suomussalmen Raatteen karhuista kiinnostaa paljon. Keskiviikkoiltana avattu lähetys on perjantaiaamuun mennessä avattu jo yli 300 000 kertaa.

Torstaina seitsemän aikaan illalla naaras tuli syömään, mutta ilo jäi lyhytaikaiseksi. Uros halusi tulla ensin. Tällä karhulla on kolme pentua, mutta se piti ne piilossa.

Myöhemmin yöllä tapahtui se, mitä hiukan pelättiin etukäteen. Iso uroskarhu tonkaisi kamerajohdon esiin. Se ei kuitenkaan vaurioitunut.

Karhuemo toi perjantaiaamuna seitsemän aikaan vielä kolme pentuaan syömään. Urokset olivat jo menneet muualle.

Lisää jännitystä tekniikan toimimisesta saatiin, kun karhunpennut alkoivat rapsutella maata selvästi näkyvillä olevan johdon ympärillä. Ne söivät ja leikkivät suoraan johdon päällä kymmenisen minuuttia. Kaapeli jäi onneksi ehjäksi, eikä lähetys katkennut.

Karhunpennut leikkivät kameran edessä heti aamutuimaan. Tällöin pelättiin lähetyksen katkeamista, koska kameranjohto oli kaivettu esiin. Kuva: Heikki Rönty / Yle

Pian karhuemo haistoi jotain hälyyttävää. Se haisteli hetken ilmaa ja lähti hissuksiin varvikkoon pennut tiiviisti kintereillään. Kuvissa ei näy, mikä haju tai ääni herätti karhun kiinnostuksen.

Karhulähetys jatkuu lauantaiaamuun saakka. Parhaiten karhut ovat näkyvillä ilta- ja yöaikaan kello 19–06.

Karhunkatseluun pääset täältä.

Seurasitko lähetystä eilen? Jutun keskusteluosio on auki kello 22.00 saakka.