Pääministeri Rinne tapasi al-Holin leirillä olevien läheisiä

Läsnä olivat erityisesti lasten tilanteen selvittämisen vuoksi keskeiset ministerit.

Antti Rinne
Antti Rinne
Rinteen kutsumassa tapaamisessa olivat mukana myös ulkoministeri Pekka Haavisto, sisäministeri Maria Ohisalo ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru, kertoi Valtioneuvoston kanslia tiedotteessaan.Roni Rekomaa / Lehtikuva

Pääministeri Antti Rinne on tavannut tänään al-Holin leirillä olevien suomalaisnaisten ja heidän lastensa lähipiiriä, kertoo Valtioneuvoston kanslia tiedotteessaan.

Rinteen kutsumassa tapaamisessa olivat mukana myös ulkoministeri Pekka Haavisto, sisäministeri Maria Ohisalo ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru, kertoo Valtioneuvoston kanslia tiedotteessaan.

– Kuuntelin al-Holin leirillä olevien lähipiirin kuvauksia heidän läheistensä tilanteesta. Kerroin heille, että Suomen valtio on tehnyt tiiviisti työtä, jotta tilanteeseen löytyisi ratkaisu, totesi pääministeri Rinne tapaamisen jälkeen.

Tiedotteessa kerrottiin ministerien tavanneen leirillä olevien lasten ja äitien läheisiä osana selvitystyötä, jota tilanteen vuoksi tehdään.

Supo: Al-Holin leirillä olevien suomalaisten tapaukset tutkitaan yksitellen

Keskiviikkona suojelupoliisi kertoi ettei se arvioi Syyrian Isis-alueelle lähteneitä ja nyt al-Holin leirillä olevia naisia ja lapsia yhtenä joukkona, vaan jokaisen tapaus käsitellään yksilönä.

Suojelupoliisista kerrottiin keskiviikkona, että "tämän hetken tietojen mukaan leirillä on noin kymmenen suomalaista naista ja noin 30 lasta".

Kansainvälisen oikeuden ja ihmisoikeuksien professori Martin Scheinin arvosteli keskiviikkona Yle Radio 1:n Ykkösaamussa Suojelupoliisia siitä, että se hänen mukaansa leimaa al-Holin leirin suomalaiset julkisuudessa turvallisuusriskiksi.

Lue lisää:

Saksan haettava epäillyn Isis-taistelijan lapset ja vaimo Syyriasta – Haavisto: Suomi päivittäin yhteydessä leirin suomalaisten omaisiin

Suojelupoliisi: Al-Holin leirillä olevien suomalaisten tapaukset tutkitaan yksitellen – palaajat viranomaistoimien piiriin "tavalla tai toisella"

Ihmisoikeusprofessori Martin Scheinin: Supolla on keinoja hoitaa al-Holin leiriltä palaavien tilanne – "Tehkää työnne"

Suomen viranomaiset ovat keskustelleet kurdien kanssa Isis-leirin suomalaisista: "Sisäministeriössä oli paljon kysyttävää"