Raide-Jokeri nytkähti eteenpäin – puunkaadot Patterimäen puistossa alkavat ensi viikolla

Puunkaadot viivästyivät ely-keskukselle jätettyjen toimenpidekieltohakemusten vuoksi.

Raide-Jokeri
Bild på 7 spad grep som är fast i ett spad blad.
Helsingin Patterimäen puistossa aloitetaan puiden kaataminen ensi viikolla.Vincent Holmberg / Yle

Puunkaadot Patterimäen puistossa pikaraitiotie Raide-Jokeria varten alkavat.

Raide-Jokeri alittaa Pajamäessä sijaitsevan puiston osittain tunnelissa. Tunnelin rakentamista valmistelevat puunkaadot päästään aloittamaan ensi viikolla.

Työt oli alun perin tarkoitus aloittaa jo toukokuussa. Puunkaadot kuitenkin viivästyivät ely-keskukselle jätettyjen toimenpidekieltohakemusten vuoksi.

Nyt hakemukset on käsitelty, eikä ely-keskuksen ympäristöasiantuntijoiden mukaan pikaraitiotien rakentamiselle Pajamäkeen ole esteitä.

Tunneli on aikataulun kannalta ratkaiseva asia

– Jo kuukauden viive Patterimäen tunnelin rakentamiseen on projektin kokonaisaikataulun näkökulmasta kestämätön. Tunnelin louhinnat on saatava riittävän pitkälle ennen pakkaskelejä, Raide-Jokerin projektijohtaja Juha Saarikoski toteaa tiedotteessa.

Jos louhintoja ei päästä aloittamaan ajoissa, ei kaivuumassoja päästä hyödyntämään muualla ratalinjalla suunnitelmien mukaan.

– Massojen kierrättäminen on sekä kustannustehokasta että ympäristöystävällistä, kun maita ei tarvitse kuljettaa kaukaa ja kuljettamisesta syntyvät päästöt vähenevät, Saarikoski selventää.

Kyseessä on linjan ainoa rakennettava tunneli, jonka avulla suurin osa puistosta pystytään säilyttämään.

Lisää aiheesta:

Liito-oravan papanat viivästyttävät Raide-Jokerin hakkuita Helsingissä – "Pitää selvittää, ovatko puut osa suojeltua lisääntymispaikkaa" (15.5.2019)