Lahden museot hankkivat markkinointiavukseen punaisen Lontoon bussin – kuljettajia etsitään vielä

Lahden Radio- ja TV-museo sekä Suomen moottoripyörämuseo aikovat kuljettaa näyttävällä bussilla asiakkaita museoihin.

linja-autot
Punainen London bus tulee Lahden museoiden käyttöön.
Lahteen hankittu aito, lontoolainen linja-auto on vuosimallia 1965 ja Suomeen se on tullut vuonna 1982.Juha-Petri Koponen / Yle

Lahden katukuvaan ilmestyy kesän aikana kaksikerroksinen, englantilainen bussi. Punaisen bussin ovat hankkineet yhdessä Lahden Radio- ja TV-museo sekä Suomen moottoripyörämuseo.

– Tämä tuo piristystä Lahden katukuvaan. Tärkeintä on kuljettaa asiakkaita museoihin. Tarkoitus tehdä myös hyväntekeväisyyttä ja esimerkiksi kuljettaa vaikka koululaisia, listaa Moottoripyörämuseon vetäjä Riku Routo bussin käyttötarkoituksia.

Bussille on hankittu pysähtymislupa Marolankadun turistipysäkille. Suunnitelmissa on lisäksi järjestää eri teemojen mukaisia kaupunkikierroksia ja myös myydä bussin palveluita yksityistilaisuuksiin.

Bussi on tarkoitus saada liikenteeseen mahdollisimman pian. Mutta ensin tarvitaan vielä kuljettajia, joita museot etsivät parhaillaan koulutettavaksi.

– Yksi kuljettaja on olemassa ja kaksi ilmoittautui eilen. Nyt toivon, että löydetään vielä pari lisää koulutettavaksi, Routo vinkkaa.

Punainen London bus tulee Lahden museoiden käyttöön.
Aiemmin punainen bussi on kuljettanut turisteja Helsingissä ja seuraavaksi museon asiakkaita Lahdessa.Juha-Petri Koponen / Yle