1. yle.fi
  2. Uutiset

Porin ja Helsingin välinen lentoliikenne käynnistyy uudestaan elokuun alussa – uusi operaattori tulee Unkarista

Lähtöjä on sekä Porista että Helsingistä kolme arkipäivisin.

lentoliikenne
Porin lentokentältä ei noussut koneita enää 5.10.2016.
Porin ja Helsingin väliset lennot aloitetaan uudestaan heti elokuun 1. päivä.Katja Halinen / Yle

Unkarilainen lentoyhtiö BASe alkaa operoida uudelleen käynnistyvää Porin ja Helsingin välistä lentoliikennettä.

Porin kaupunginhallitus on hyväksynyt unkarilaisyhtiön kanssa solmitun sopimuksen, joka tuo arkipäiviin kolme edestakaista lentovuoroa Porin ja Helsingin väliseen lentoliikenteeseen.

Lennot käynnistyvät heti elokuun alussa ja lippujen myynti ensi viikolla. Porista Helsinkiin lennetään klo 6.00, klo 14.00 ja klo 21.15. Helsingistä Poriin tulevat lennot lähtevät klo 8.15, klo 16.35 ja klo 24.00.

"Luotettava lentoyhtiö"

Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkosen mukaan muualta saadut kokemukset osoittavat, että BASe on erittäin luotettava lentoyhtiö, jonka aikataulut pitävät.

– Tarjouskilpailussa oli mukana luotettavuusarviointi ja tämä yhtiö oli aikataulujen pitämisessä erittäin hyvä. Se on asiakkaille kaikkein tärkein asia, sanoo Luukkonen.

Luukkonen on myös tyytyväinen neuvoteltuihin aikatauluihin. Ensimmäinen kone Porista lähtee aamukuudelta ja Poriin pääsee Helsingistä takaisin puolen yön aikaan lähtevällä koneella.

– Aikataulut on suunniteltu pitkälti liikematkustajien ehdoilla, mutta toki toivomme, että muutkin matkustajat käyttävät näitä lentoyhteyksiä.

BASe-yhtiö liikennöi Porin ja Helsingin väliä kaksimoottorisella EMBRAER EMB120 Brasilia- koneella. Siinä on 30 matkustajapaikkaa.

Porin ja Helsingin välillä liikennöivä EMBRAER EMB120 Brasilia -kone
Unkarilaisyhtiön käyttämä kaksimoottorinen EMBRAER EMB120 Brasilia -kone.Budapest Aircraft Service

Porin ja Helsingin välinen lentoliikenne on ollut pysähdyksissä toukokuusta 2018 asti, jolloin edellinen operaattori Nextjet ajautui konkurssiin. Porin kaupunki avittaa lentoliikennettä mittavilla tukiaisilla, sillä tukirahaa on varattu tuleville vuosille yli 11 miljoonaa euroa.

Lue seuraavaksi