Niko Karjalainen tekee Vuolijoesta viisiosaisen matkailuohjelman – "Vastapalvelus siitä, mitä kaikkea olen Vuolijoelta saanut"

Travellers Guide to Vuolijoki kertoo kansalle, mikä on vuolijokelaisuuden ydin.

Vuolijoki
Niko Karjalainen istuu riippumatossa
Niko Karjalaisen matkailuohjelma on kiitos synnyinseudulle. Elisa Kinnunen / Yle

Vuolijokelaislähtöinen Niko Karjalainen kuvaa parhaillaan matkailuohjelmaa Vuolijoesta.

Nykyään Kokkolan kaupunginteatterissa näyttelijänä työskentelevää Karjalaista pyydetiin tekemään videota synnyinseudustaan ja niin syntyi Youtuben kautta julkaistava matkailuohjelma. Esikuvikseen Karjalainen nimeää muun muassa Madventuresin ja Anthony Bourdainin matkailuohjelmat.

Ohjelmaa kuvatessa mies on nähnyt oman kotikuntansa uusin silmin.

– Kyllähän sitä näkee vähän uusin silmin kaikkea, kun on nyt jonkun aikaa ollut pois. Vuolijoella oli ehkä pieni suvantovaihe tässä, mutta nyt näyttää siltä, että taas on hyvää pöhinää ja meininkiä, Karjalainen sanoo.

Karjalainen pitää matkailuohjelmaa eräänlaisena kiitoksena synnyinseudulleen.

– Tämä on ehdottomasti vastapalvelus siitä, mitä kaikkea olen Vuolijoelta saanut. Nyt minulla vihdoin on ne taidot ja lahjat, että saan antaa vähän jotain takaisin.

Sarjassa on viisi osaa, joiden aikana tutustutaan vuolijoen historiaan, aktiviteetteihin, luontoa, musiikkia ja kulttuuria ja selvitetään myös mikä on vuolijokelaisuuden ydin. Huumoria ja toimintaa ei tule puuttumaan.

– Voin sen verran paljastaa, että sarjan kolmannessa jaksossa teen takaperinvoltin, Karjalainen naurahtaa.

Viisiosainen Traveller’s Guide to Vuolijoki valmistuu näillä näkymin viimeistään elokuun alussa. Ohjelman traileri on nyt jo nähtävissä Youtubessa (siirryt toiseen palveluun) (Youtube).

– Ihmiset on tykänneet trailerista ja nyt toivon, että itse sarjasta ollaan samaa mieltä.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)