1. yle.fi
  2. Uutiset

Air Canadan koneen 37 matkustajaa tarkastukseen turbulenssin vuoksi – matkustaja kertoi pudonneensa istuimelta ja iskeytyneensä kattoon

Torstaina Vancouverista Sydneyyn matkalla ollut kone joutui tekemään välilaskun Havaijille.

Air Canada
Air Canadan Boeing 787 kone Frankfurtin lentokentällä.
Air Canadan Boeing 787 kone Frankfurtin lentokentällä viime vuonna. Mauritz Antin / EPA

Air Canadan koneessa useat matkustajat saivat lieviä vammoja vakavan turbulenssin takia, kertoi lentoyhtiö perjantaina.

Kone joutui kääntymään reitiltään ja teki välilaskun Havaijille.

Lennolla oli 269 matkustajaa ja 15 miehistön jäsentä. Boeing 777 -kone lensi Vancouverista Sydneyyn torstaina ja oli lentänyt kaksi tuntia Havaijilta, kun yhtäkkinen voimakas turbulenssi alkoi heiluttaa konetta.

37 matkustajaa vietiin sairaalaan tarkistettavaksi., kertoi yhtiön tiedottaja Isabelle Arthur.

Yhdeksän matkustajaa tarvitsee tarkkailua. Heidän vammansa ovat kuhmujen ja pieniä haavojen tapaisia, kertoi Reutersin lähde perjantaina.

– Kone ilmeisesti tippui 100 jalkaa tai jotain, koska lähes koko koneellinen ihmisiä iskeytyi kattoon, kertoi yksi matkustaja.

Toinen matkustaja kertoi Hawaii News Now (siirryt toiseen palveluun)-sivustolle, että hän tippui istuimeltaan, iskeytyi kattoon ja putosi takaisin tuolin käsinojalle. Hän oli nukkunut kun turbulenssi alkoi.

Myös osa happimaskeista oli tippunut alas, mikä oli johtanut pieneen paniikkiin matkustajien keskuudessa.

Lentoblogi FlightMode tviittasi matkustajan kuvan koneen sisältä sekä koneen lentoreitin ennen laskua Honoluluun.

Lentoyhtiö lupasi, että matkustajat saavat pian jatkaa matkaa. Yhtion edustajan mukaan perjantaina paikallista aikaa lähtisi yksi lento Honolulusta Sydneyyn.

Viimeksi vakavaa turbulenssia koettiin Kosovosta Ranskaan matkalla olleessa koneessa kesäkuussa. Tuolloin lennolla kuvatulla videolla näkyy miten lentoemäntä osuu kattoon ja yksi matkustaja rukoilee.

Myös maaliskuussa 29 ihmistä sai vammoja Turkish Airlines koneessa, joka joutui kovaan turbulenssiin lähellä New Yorkin John F. Kennedyn lentokenttää.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi