1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. terrorismi

Kymmeniä kuollut hotelli-iskussa Somaliassa – Isku kesti 12 tuntia

Viranomaisten mukaan itsemurhapommittaja ajoi räjähteillä täytetyn auton suosittuun hotelliin.

terrorismi
Autopommin tuhoja Mogadishussa joulukuusa.
Terroristijärjestö al-Shabaab teki joulukuussa 2018 itsemurhaiskun Somalian pääkaupungissa Mogadishussa. Iskussa kuoli useita ihmisiä.Said Yusuf Warsame / EPA

Hotelliin tehty isku on surmannut ainakin 26 ihmisiä Somaliassa. Lisäksi ainakin 56 haavoittui hyökkäyksessä. Terroristijärjestö al-Shabaab on ilmoittautunut hyökkäyksen tekijäksi.

Viranomaisten mukaan itsemurhapommittaja ajoi räjähteillä täytetyn auton suosittuun Medina hotelliin. Sen jälkeen raskaasti aseistautuneet hyökkääjät tunkeutuivat hotelliin ja alkoivat ampua ihmisiä. Turvallisuusjoukot vastasivat viranomaislähteiden mukaan nopeasti hyökkäykseen ja kävivät tulitaistelua terroristeja vastaan rakennuksessa.

Lähteiden mukaan iskun kohteeksi joutuneessa hotellissa majoittui useita poliitikkoja, jotka valmistautuivat tuleviin aluevaaleihin. Yksi uhreista oli Somalian eteläisimmän osan, Jubamaan aluejohtajan tehtävään ehdolla ollut henkilö.

Hyökkäyksen kerrotaan kestäneen 12 tuntia.

Kuolleiden joukossa on tiettävästi myös paikallinen toimittaja ja tunnettu sosiaalisen median aktivisti. Kuolleiden joukossa on kolme kenialaista, kolme tansanialaista, kaksi amerikkalaista, britti ja kanadan kansalainen.

Somalian turvallisuusjoukot ovat ilmoittaneet, että hyökkäys on nyt saatu torjuttua. Neljän hyökkääjän kerrotaan saaneen surmansa. Uutistoimistojen artikkeleista ei käy ilmi, onko kuolleet hyökkääjät laskettu mukaan uhrien kokonaismäärään.

Al-Shabaab on käynyt pitkään väkivaltaista taistelua Somalian hallintoa vastaan.

Hyökkäys sattui Kismayon satamakaupungissa, joka sijaitsee Somalian eteläosassa.

Päivitetty 13.7. klo 16.11. Lisätietoa uhriluvusta ja uhrien kansalaisuuksista.

Lähteet: AFP, Reuters

Lue seuraavaksi