Lännen Media testasi: Tuplahintainen Plus-merkki ei juurikaan nopeuta kirjeen kulkua

Vielä vuonna 2017 kirjeen lähettäminen maksoi 1,2 euroa ja se luvattiin perille samassa ajassa kuin nykyään plus-merkillä varustettu kirje, Lännen Media kirjoittaa.

postimerkit
Postin logistiikkakeskus.
Postin logistiikkakeskus.Mikko Koski / Yle

Lännen Media testasi Postin maaliskuussa lanseeraaman Plus-merkin toimivuutta käytännössä. Tulosten perusteella tavalliseen postimerkkiin verrattuna tuplahintainen Plus-merkki nopeutti kirjeen kulkua vain vähän (siirryt toiseen palveluun).

Lännen Media lähetti 32 kirjettä samaan aikaan eri puolille Suomea 16:een eri osoitteeseen. Jokaiseen osoitteeseen lähetettiin yksi tavallinen ja yksi Plus-merkillä varustettu kirje.

Tavallinen kirje luvataan toimittaa neljässä päivässä ja plus-merkkinen kirje luvataan perille toisena arkipäivänä postittamisesta. Plus-merkki ostetaan tavallisen merkin rinnalle ja se tuplaa kirjelähetyksen hinnan.

Lännen Median mukaan puolet plus-kirjeistä tuli perille samaan aikaan tavallisten kanssa. Plus-merkeillä varustetuista kirjeistä seitsemän oli perillä seuraavana päivänä. Loput yhdeksän Plus-kirjettä olivat perillä kahdessa päivässä. Myös 13 tavallista kirjettä olivat perillä kaksi päivää lähettämisestä.

Testin perusteella Posti lunastaa palvelulupauksensa, mutta siitä huolimatta postin hinta on kallistunut ja kulku hidastanut viime vuosina rajusti, Lännen Media kirjoittaa.

Vielä vuonna 2017 kirjeen lähettäminen maksoi 1,2 euroa ja se luvattiin perille samassa ajassa kuin nykyään plus-merkillä varustettu kirje. Kahden päivän kirjeen hinta on yli kaksinkertaistunut, Lännen Media kirjoittaa.

– Tämä liittyy siihen, että jaettavan postin määrä vähenee radikaalisti. Joudumme jatkuvasti tekemään kustannustehokkuutta lisääviä toimenpiteitä, jotta voimme turvata palveluiden jatkuvuuden, Postin kuluttajakirjepalveluiden johtaja Noora Laaksonen sanoo.

Lue koko juttu täältä:

Tuplahintainen Plus-merkki nopeuttaa kirjeen kulkua vain vähän – Lähetimme 32 kirjettä samaan aikaan eri puolille Suomea, testin tulokset yllättivät myös Postin (siirryt toiseen palveluun)