Trumpia syytetään rasistisesta kielenkäytöstä – demokraatit pöyristyivät presidentin tviiteistä

Presidentti kehotti neljää etnisiin vähemmistöihin kuuluvaa naiskongressiedustajaa palaamaan kotimaihinsa.

Trump kehotti neljää kongressiedustajaa palaamaan kotimaihinsa - kolme näistä edustajista on syntynyt Yhdysvalloissa. Kuva: Nicholas Kamm / AFP

Presidentti Donald Trumpin sunnuntaiset kolme Twitter-viestiä ovat herättäneet närää erityisesti demokraattien keskuudessa, ja he syyttävät Trumpia rasismista.

Viesteissään Trump kehotti neljää etnisiin vähemmistöihin kuuluvaa demokraattien naiskongressiedustajaa jättämään Yhdysvallat ja palaamaan kotimaihinsa. Näistä neljästä kolme on syntynyt Yhdysvalloissa.

Kaikki neljä ovat Yhdysvaltain kansalaisia, ja he ovat ensimmäisen kauden kongressiedustajia.

Trump ei maininnut edustajia nimeltä, mutta hänen uskotaan tarkoittavan ”ryhmäksi” nimitettyä neljän naisen ryhmittymää. He ovat arvostelleet kovasti Trumpia, mutta he ovat olleet hyvin kriittisiä myös demokraattien nykyjohtoa kohtaan.

Nelikkoon kuuluvat Alexandria Ocasio-Cortez, Ayanna Pressley, Rashida Tlaib ja Ilhan Omar. Heistä kolme ensimmäistä on syntynyt Yhdysvalloissa ja viimeinen muuttanut maahan lapsena.

Vastalauseiden myrsky

Laaja joukko demokraatteja on arvostellut presidentin tviittejä.

– TÄLTÄ näyttää rasismi. Demokratia näyttää MEILTÄ, Pressley kirjoitti tviitissä, johon oli liitetty kuvakaappaus presidentin tviiteistä.

Rashida Tlaib kirjoitti taistelevansa korruptiota vastaan "omassa maassaan".

– Teen sitä joka päivä, kun arvostelen amerikkalaisena kongressiedustajana hallintoasi, Tlaib tviittasi.

Myös edustajainhuoneen puhemies, demokraattien Nancy Pelosi tyrmäsi Trumpin kommentit.

– Kun Trump kehottaa neljää amerikkalaista kongressinaista menemään kotimaihinsa, hän tulee vahvistaneeksi sen, että hänen ”Tehdään Amerikasta taas mahtava” -suunnitelmansa on aina ollut todellisuudessa ”Tehdään Amerikasta valkoinen", Pelosi tviittasi.