Kolme loukkaantui moottoripyörän karattua mopomiittiyleisöön Kuopiossa

Moottoripyöräilijä putosi pyörän selästä temppuilun seurauksena.

Kuopio
Läheltä
Yle

Kolme ihmistä loukkaantui lauantaina Kuopiossa, kun moottoripyörä karkasi temppuilun seurauksena yleisön joukkoon mopomiitissä.

Onnettomuus sattui kello 22 aikaan Kaatopaikantiellä, kun nuori mies ajoi moottoripyörän päällä seisten ja törmäsi vieressä kulkeneeseen moottoripyörään. Nuorukainen putosi pyörän päältä ja pyörä jatkoi matkaansa temppuilua seuranneen yleisön joukkoon. Kaksi loukkaantuneista vietiin sairaalahoitoon.

Poliisi sai lauantai-iltana tiedon mopomiitistä, kun Neulamäen teollisuusalueella ilmoitettiin häiritsevästä kaahailusta. Paikalla oli poliisin mukaan noin sata henkilöä mopoilla, moottoripyörillä ja autoilla.

Mopomiittiläiset siirtyivät seuraavaksi Kaatopaikantielle. Miittiin oli tullut osallistujia myös muilta paikkakunnilta ja esimerkiksi Jyväskylästä oli tuotu paikalle perävaunussa erilaisia moottoripyöriä.

Itä-Suomen poliisilaitoksen yleisjohtajana toimivan komisario Ilpo Kortelaisen mukaan onnettomuus olisi voitu välttää, jos tapahtuma olisi pidetty järjestäytyneesti ja sille olisi laadittu erillinen turvallisuussuunnitelma.