Meri-Lapissa kaahareita ja huumekuskeja – Rovaniemellä festariviikonloppu sujui rauhallisesti

Torniossa mies ajoi poliisia pakoon pahimmillaan 140 kilometrin tuntinopeudella.

poliisi
Poliisiauto
Kirsi Matson-Mäkelä / Yle

Meri-Lapissa kaaharit, huumerattijuopot ja kortittomat kuskit ovat työllistäneet poliisia viikonloppuna.

Torniossa 20-vuotias mies kaahasi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä poliisia pakoon lähes 140 kilometrin tuntinopeudella, kun alueella oli kahdeksankympin rajoitus.

Mies hylkäsi autonsa ja jatkoi pakoaan jalkaisin, mutta lopulta poliisikoira löysi hänet. Miehen puhaltama lukema ylitti törkeän rattijuopumuksen rajan.

Toinen parikymppinen mies hurjasteli puolestaan Kemi-Tornion moottoritiellä 198 tuntinopeudella, kun rajoitus alueella oli 120 km/h. Poliisi määräsi miehen ajokieltoon.

Useita huumerattijuoppoja

Virkavalta nappasi Torniossa viikonloppuna kiinni 28-vuotiaan miehen, joka oli liikkeellä varastetulla moottoripyörällä ja ilman ajokorttia. Mies on jäänyt tänä vuonna kiinni kortitta ajosta jo 21 kertaa.

Torniossa jäi kiinni myös 31-vuotias mies, joka oli ajelemassa kilvettömällä crossipyörällä ilman korttia ja huumausaineen vaikutuksen alaisena.

Kemissä poliisin haaviin jäi 37-vuotias huumerattijuoppo. Mies on tänä vuonna jäänyt kiinni 19 kertaa aikaisemmin huumaantuneena ajosta tai rattijuopumuksesta.

Keminmaassa 26-vuotias nainen autoili ilman ajokorttia ja huumausaineen vaikutuksen alaisena.

Rovaniemellä rauhallisempaa festareista huolimatta

Rovaniemellä viikonloppu sujui poliisin vinkkelistä rauhallisesti yhtä rattijuopumusta lukuun ottamatta.

Partio huomasi perjantain ja lauantain välisenä yönä keskustan liikennevaloissa auton, joka kiihdytti liikkeelle valojen vaihtuessa punaiseksi.

Partio pysäytti auton ja kuljettajan huomattiin olevan voimakkaassa humalassa. Häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Viikonloppuna kaupungissa pidetyt Iskelmäkesä-festivaalit eivät aiheuttaneet poliisille merkittävästi lisätöitä, vaikka poliisivankilan patjoilla olikin tavallista enemmän yöpyjiä.

Poliisin mukaan viikonloppuna kirjattiin tavanomaisia rikosilmoituksia pahoinpitelyistä ja omaisuusrikoksista.