16-vuotias kauppasi huumeita ja revolverin pahamaineisella nettisivustolla – myös kolme muuta tuomittiin huumerikoksista

16-vuotias kauppasi netissä muun muassa MDMA-huumausainetta, jota nautitaan useimmiten ekstaasitabletteina.

huumausainerikokset
Tampereen oikeustalo
Huumejutun tuomiot annettiin maanantaina Pirkanmaan käräjäoikeudessa Tampereella.Antti Eintola / Yle

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut nuoren miehen ehdolliseen vankeuteen huumeiden maahantuonnista ja kauppaamisesta.

Tuomittu oli tekohetkellä 16-vuotias. Hän tilasi MDMA-huumausainetta ja myi sitä pahamaineisella Sipulikanava-nettisivustolla. Poliisi sulki nettisivuston viime syksynä.

MDMA nautitaan useimmiten suun kautta otettavien ekstaasitablettien muodossa. 16-vuotias kauppasi samalla sivustolla myös revolverin.

Sipulikanava oli suomalainen verkkosivusto, jonka kautta myytiin, ostettiin ja välitettiin vuosina 2014–2017 erittäin suuria määriä huumausaineita.

Lisäksi tuomittu oli osallistunut amfetamiinin maahantuontiin. Sekä MDMA- että amfetamiini-lähetys pysäytettiin tullissa.

16-vuotias oli myös pitänyt hallussaan ja myynyt kannabista.

Puolitoista vuotta ehdollista vankeutta

Oikeus katsoi nuoren miehen rikoksiksi kaksi törkeää, nuorena henkilönä tehtyä huumeusainerikosta ja kolme huumausainerikosta. Rikokseksi luettiin myös ampuma-aserikos.

Puolentoista vuoden ehdollisen vankeustuomion koeaika päättyy kesällä 2021.

Samalla kolme muuta miestä tuomittiin sakkoihin tai enimmillään kahden ja puolen vuoden vankeuteen muun muassa huumerikoksista.

Vuonna 1991 syntyneelle miehelle oikeus langetti kahden ja puolen vuoden ehdottoman vankeustuomion. Hänen tuomionsa tuli muun muassa törkeästä ryöstöstä sekä useista huumeiden käyttörikoksista.

Vuonna 1985 syntynyt mies sai puolestaan 11 kuukautta vankeutta muun muassa huumausainerikoksista. Vuonna 1998 syntynyt mies sai sakkotuomion nuorena henkilönä tehdyistä huumausainerikoksesta ja näpistyksestä.

Rikokset tapahtuivat Pirkanmaalla ja pääkaupunkiseudulla vuosina 2014–2107. Tuomiot eivät ole lainvoimaisia.

Korjattu väliotsikkoa 15.7.2019 klo 16.57.

Lue lisää:

16-vuotiaan syytetään tuoneen huippuvaarallisia huumeita maahan ja myyneen tutuilleen – kauppasi myös revolverin pahamaineisen sivuston kautta