1. yle.fi
  2. Uutiset

Mökkipaikkakunnilla kierrätysmäärät jopa kaksinkertaistuvat kesällä – saaristossa lomailevat lajittelevat roskansa ahkerimmin

Keräysmäärät ovat usein suuret toukokuussa, pienenevät hieman kesä-heinäkuussa ja kasvavat jälleen elokuussa.

kierrätys
Turun saaristoa.
Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy:n tiedotteen mukaan keräysmäärät ovat usein suuret toukokuussa ja elokuussa. Kuva Turun saaristosta.Ismo Pekkarinen / AOP

Ahkerimmat mökkilajittelijat löytyvät saaristosta. Kaksi ensimmäistä paikkakuntaa löytyvät Varsinais-Suomesta.

Kemiönsaarella kierrätettiin viime vuonna touko–elokuun aikana kartonki-, lasi- ja muovipakkauksia 9,5 kiloa per asukas. Paraisilla vastaava luku oli lähes 8 kiloa ja Savonlinnassa 7. Hieman yli 6 kiloon ylsivät Mäntyharju ja Raasepori.

Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy:n tiedotteen mukaan monien mökkipaikkakuntien pakkauskeräyksessä näkyy erityisesti mökkiläisten saapuminen mökeille ja paluu takaisin kotiin. Keräysmäärät ovat usein suuret toukokuussa ja elokuussa.

Esimerkiksi Savonlinnassa kierrätysmäärä on heinäkuussa lähes kaksi kiloa kuussa. Saman vuoden helmikuussa vastaava luku oli noin 0,7 kiloa. Paraisilla vastaavat luvut olivat elokuussa yli 2 kiloa ja helmikuussa 0,9 kiloa.

Rinki Oy on Suomen teollisuuden ja kaupan omistama palveluyhtiö, joka tarjoaa kuluttajille valtakunnallisen kierrätysverkoston.

Lue seuraavaksi