Kirkkoihin tehtyihin terrori-iskuihin löytyi yllättäen uusi "syyllinen" Sri Lankassa – Presidentti: Tekijöinä kansainväliset huumekauppiaat

Heti pääsiäisenä tehtyjen veristen iskujen jälkeen Sri Lankan viranomaiset sanoivat tekijöiden olleen islamisteja.

Sri Lanka
Sri Lankan presidentti puhuu kansalleen presidentiksi valinnan jälkeen 9. tammikuuta 2015.
Maithripala Sirisena väittää huumeparonien halunneen saattaa hänet huonoon valoon. Kuva on otettu tammikuussa 2015.M.A. Pushpa Kumara / EPA

Ainakin 250 ihmistä pääsiäisenä Sri Lankassa tappaneiden terrori-iskujen tekijöistä on esitetty yllättäen uusi väite. Sri Lankan presidentti Maithripala Sirisena julkaisi maanantaina lausunnon, jossa hän väittää tekijöiden olleen kansainvälisiä huumekauppiaita, kertoo uutistoimisto AFP.

Välittömästi kirkkoihin ja hotelleihin kohdistuneiden iskujen jälkeen presidentti ja Sri Lankan viranomaiset totesivat iskujen tekijöiden olleen islamisteja. Terroristijärjestö Isis ilmoitti tehneensä iskun.

Maithripala Sirisenan ilmoitus ajoittuu Sri Lankassa alkaneeseen laajaan huumerikollisuuden vastaiseen operaatioon.

Sen osana presidentti on vaatinut kuolemanrangaistuksen käyttöönottoa huumerikollisten rankaisemisessa. Sri Lankassa ei ole pantu kuolemantuomioita täytäntöön vuoden 1976 jälkeen.

– Huumeparonit tekivät iskun saattaakseen minut huonoon valoon ja nujertaakseen huumeiden vastaisen kampanjani, presidentti väittää.

Lisää aiheesta:

Sri Lankan presidentti: pääepäilty kuoli terrori-iskussa, tavoitteena pidättää 140 Isis-taistelijaa

Sri Lankan hallitus: Iskut teki paikallinen islamistinen aseryhmä, jonka taustalla on kansainvälinen verkosto

Lähteet: AFP