Eläkevakuuttaja Keva tukee puukerrostalorakentamista

Kevan tarkoituksena on teettää lisää vuokra-asuntoja puukerrostaloihin.

Puukerrostalo
Havainnekuva puukerrostalosta
Puurakentamisen etuja betoni- ja tiilirakentamiseen on muun muassa hiilineutraalisuus ja ekologisuus. Suomen puukerrostalot Oy

Eläkevakuuttaja Kevan tarkoituksena on teettää lisää vuokra-asuntoja etenkin suuriin kaupunkeihin rakennettaviin puukerrostaloihin. Tavoite on tuhat uutta vuokra-asuntoa lähimmän kolmen vuoden aikana.

– Kevallahan on tällä hetkellä noin kolme tuhatta kerrostaloasuntoa ja nyt Keva vahvistaa tätä ekologista rakentamista uusilla ja vanhoilla sijoituskohteillaan, kertoo Suomen Puukerrostalojen toimitusjohtaja Teppo Laurila.

Hämeenlinnassa toimivalle Suomen Puukerrostalot Oy:lle Kevan hanke on hyvä startti, sillä yritys on aloittanut toimintansa vasta tänä vuonna. Kevan lisäksi yritys hakee kumppaneikseen muitakin suuria rakennusalan ja asumisen toimijoita.

Rakennuskohteita etsitään syksyn aikana

Kevan ensimmäisten vuokratalojen toteutuskohteet täsmentyvät myöhemmin, sillä yhteistyökumppanit tekevät syksyllä kierroksen kaupunkeihin ja kuntiin.

– Yhdessä etsitään tontteja ja kuulostellaan mahdollisuuksia mistä löytyisi tontteja, mihin voisimme lähteä toteuttamaan näitä ekologisia kerrostaloja, kertoo Teppo Laurila.

Yhtiön toteuttamat ensimmäiset puukerrostalot rakennetaan Ruotsissa ja tuodaan valmiina moduuleina Suomeen.

Suomen Puukerrostalojen suunnitelmana on perustaa Hämeenlinnaan oma talotehdas mahdollisesti ensi vuoden aikana.