Lapsi keräsi yöllä pulloja ja joi niistä Suomipop-festivaalilla Jyväskylässä – sosiaalityöntekijältä kritiikkiä poliisille

Poliisipäällikkö Timo Vuola kertoo Ilta-Sanomille aikovansa selvittää mitä asiassa oikein tapahtui.

sosiaalityö
Lutakonaukio
Suomipop-festivaalin lava Jyväskylän Lutakossa.Heli Kaski / Yle

Festareiden yhteydessa pulloja keränneet lapset ovat herättäneet ihmetystä ja poikineet kritiikkiä poliisin toimintaa kohtaan Jyväskylässä.

Porilainen sosiaalityöntekijä kertoo nähneensä viikonloppuna, kun Suomipop-festareiden tuntumassa alle kouluikäinen lapsi keräsi pulloja vähän ennen puolta yötä.

Nainen päätyi keskustelemaan asiasta paikalla olleen poliisipartion kanssa ja ehdotti, että paikalle kutsuttaisiin sosiaalipäivystys, mutta naisen mielestä poliisi ei ottanut asiaa tosissaan.

Nainen kertoo lähestyneensä asiasta poliisipäällikköä sekä johtavia sosiaalityöntekijöitä.

Ilta-Sanomien haastattelema (siirryt toiseen palveluun) poliisipäällikkö Timo Vuola Sisä-Suomen poliisitokselta kertoo tietävänsä tapauksen, mutta hän ei ota siihen yksityiskohtaisemmin kantaa.

– Minulla on vain tämä yksi kirjoitus ja yksi näkemys asiasta, Vuola sanoo Ilta-Sanomille. Hän kertoo myös aikovansa selvittää, mitä tilanteessa tarkemmin ottaen on tapahtunut.

Vuola korostaa Ilta-Sanomille, ettei tapauksesta ole tehty kantelua, joten sitä ei myöskään tutkita sellaisena. Vuolan mukaan poliisi tekee lastensuojeluilmoituksia matalalla kynnyksellä, ja niitä tehdään päivittäin.

Asiasta kertoo myös Keskisuomalainen (siirryt toiseen palveluun) (tilaajille).