Tennesseen poliisi varoitti: Älkää huuhdelko huumeita alas vessanpöntöstä tai voitte luoda "pirigaattoreita"

Poliisin mukaan viemäreihin huuhdellut huumeet voivat päätyä villieläinten elimistöihin.

metamfetamiini
Alligaattori.
Yhdysvalloissa on poliisin mukaan vaarana, että vesistöön päätyvä metamfetamiini synnyttää "pirigaattoreita" eli ylivilkkaita alligaattoreita.AOP

Yhdysvalloissa Tennesseen osavaltiossa sijaitsevan Loretton poliisi varoitti sosiaalisessa mediassa, että metamfetamiinin huuhtominen viemäriin voi johtaa vesistöissä elävien alligaattoreiden hurjistumiseen, kertoo uutiskanava CNN (siirryt toiseen palveluun).

Loretton poliisi neuvoi Facebookissa alueen asukkaita, että näiden ei tule huuhtoa huumeita alas vessanpöntöistä ja lavuaareista.

Poliisin mukaan vaarana on, että vesistöön päätyvä metamfetamiini synnyttää "pirigaattoreita" eli ylivilkkaita alligaattoreita.

Ratsia johti varoitukseen

Poliisi julkaisi varoituksen Facebookissa lauantaina, kun partio oli ottanut kiinni miehen, joka oli kotietsinnän yhteydessä yrittänyt huuhtoa metamfetamiinia ja huumeidenkäyttövälineitä viemäriin.

Epäilty pidätettiin, mutta kyseessä on laajempi ongelma. Loretton poliisin mukaan alueen vedenpuhdistuslaitokset eivät ole varautuneet metamfetamiinin päätymiseen viemäriveteen.

Viemäriverkostoon huuhdellut huumausaineet päätyvät veden mukana altaisiin, jossa vettä säilytetään ennen puhdistamista ja vesistöön vapauttamista.

– Ankat, hanhet ja muut linnut käyvät vedenkäsittelyaltaillamme. Meitä puistattaa ajatella, mitä metamfetamiinista päihtynyt lintu tekisi, Loretton poliisi kirjoitti.

Päihtyneitä eläimiä jo riittävästi

Poliisi varoittaa, että jos huumeet kulkeutuvat veden mukana tarpeeksi pitkälle, saattavat ne päätyä Shoal Creekissä ja Tenneseejoessa Pohjois-Alabamassa elävien alligaattoreiden elimistöihin.

– Heillä on ollut riittävästi piripäisiä eläimiä viime viikkoina ilman meidän apuammekin, Loretton poliisi kertoi.

Lisäksi poliisi ilmoitti voivansa auttaa huumeiden ja lääkkeiden hävittämisessä oikealla tavalla.

Tiistaina jutun kirjoitushetkellä Loretton poliisin Facebook-sivu ei ollut käytössä, mutta Daily Mail -lehti (siirryt toiseen palveluun) on julkaissut kuvakaappauksen laajasti uutisoidusta päivityksestä.