Lapinlahden kunta uudisti ilmettään: nettisivuja nykyaikaistettiin, uusi logo voi tuoda mieleen vaikkapa juuston, patsaan tai kirkot

Lapinlahden uuden logon väritys on kunnianosoitus kunnan pitkälle historialle pronssin valamisessa.

Lapinlahti
Lapinlahden kunta uudisti verkkosivunsa heinäkuun alussa 2019.
Lapinlahden kunta otti uudistetut verkkosivunsa käyttöön heinäkuun alussa.Kuvakaappaus Lapinlahden kunnan uusilta verkkosivuilta

Lapinlahden kunta julkistaa uuden kuntailmeensä tänään keskiviikkona yleisurheilun GP-kisojen yhteydessä. Näkyvin osa uudessa ilmeessä ovat uudistetut nettisivut, jotka otettiin käyttöön heinäkuun alussa. Niitä parannellaan ja päivitetään edelleen.

Vanhat sivut kaipasivat jo kunnan kulttuurikoordinaattori Kirsti Tiirikaisen mukaan uusimista, sillä ne olivat vanhanaikaiset ja vaikeakäyttöiset.

– Nyt ne toimivat myös mobiilissa, ne pyrittiin tekemään raikkaiksi, helposti lähestyttäviksi ja osallistumaan kannustaviksi, Tiirikainen kertoo.

Lisäksi uutta ilmettä tuodaan jatkossa esille kunnan printtituotteissa ja tienvarsitauluissa.

Lapinlahden kunta sai myös uuden logon keväällä, jossa on kaksi ällän muotoista kuviota selät vastakkain. Väreinä ovat Tiirikaisen mukaan pronssi ja patinoitunut pronssi kunnianosoituksena kunnan pitkälle historialle pronssin valamisessa.

– Kuntalaisilta on tullut sellaista palautetta, että logo näyttää siltä kuin siinä olisi kivikirkko ja puukirkko vastakkain eli Lapinlahden ja Varpaisjärven kirkot. Joku on nähnyt siinä Olli Halosen Tähystäjä-patsaan, toinen juustokolmion eli monenlaisia mielleyhtymiä se herättää, Tiirikainen kuvailee.