1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. massa- ja paperiteollisuus

Kemijärven biosellutehtaasta tukku valituksia

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ympäristö- ja vesitalousluvasta valitti muun muassa kolme viranomaista ja neljä yhteisöä.

massa- ja paperiteollisuus
Havainnekuva Kemijärven Boreal Bioref -biojalostamosta
Havainnekuva Kemijärven Boreal Bioref -biojalostamostaBoreal Bioref

KemijärviLukuisat tahot ovat valittaneet kemijärveläisen Boreal Bioref -yhtiön suunnitteleman biojalostamon ympäristöluvasta.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston myöntämästä ympäristö- ja vesitalousluvasta on valittanut kolme viranomaista: Lapin ely-keskuksen kaksi osastoa (kalatalous sekä ympäristö ja luonnonvarat) sekä Pelkosenniemen-Savukosken kansanterveystyön kuntayhtymän ympäristöterveyslautakunta.

Valituksen ovat jättäneet myös Pro Kemijärvi ry, Kemijärven ammattikalastajat ry, Suomen Luonnonsuojeluliitto ja Isonkylän kylätoimikunta. Lisäksi yksityiset henkilöt ovat tehneet kahdeksan valitusta. Niissä on yhteensä 19 allekirjoittajaa.

Valitusaika päättyi maanantaina. Valitukset käsitellään aikanaan Vaasan hallinto-oikeudessa.

Boreal Bioref suunnittelee Kemijärvelle tehdasta, joka tuottaisi muun muassa pitkäkuituista, mikrokiteistä ja liukoista sellua. Tehdas palauttaisi teollisuuden työpaikkoja kaupunkiin, josta Stora Enso sulki sellutehtaan vuonna 2008.

Lue lisää

"Eläkeläisilläkin on huono olla, jos täällä ei ole muita kuin eläkeläisiä" – Kemijärvellä toivotetaan sellutehdas tervetulleeksi

Hakkuumäärät ylitetään Suomessa vuosi toisensa perään – Kuinka paljon puuta ja rahaa tarvitaan, jos massiiviset selluhaaveet toteutuvat?

Kemijärven sellutehdas sai ympäristöluvan – nyt odotetaan luvattua investointipäätöstä

Lue seuraavaksi