1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kruunuvuorenranta

Helsingin kaupunki haluaa edelleen rakentaa Stansvikinkallioon: asemakaava kumottiin kesäkuussa puutteellisten luontoselvitysten vuoksi

Helsinki havittelee Kruunuvuorenrantaan yhteensä 13 000 hengen merellistä asuinaluetta: alueen lepakko- ja linnustoselvitykset katsottiin aiemmin riittämättömiksi.

Kruunuvuorenranta
Läheltä
Yle

Helsingin kaupunki hakee korkeimmalta hallinto-oikeudelta (KHO) valituslupaa aiemmin kumottuun Stansvikinkallion asemakaavapäätökseen.

Kaupunki on jättänyt 15. heinäkuuta KHO:lle valituskirjelmän, joka sisältää valituslupahakemuksen. Helsingin hallinto-oikeus kumosi 13. kesäkuuta Kruununvuoressa sijaitsevan Stansvikinkallion asemakaavan puutteellisten luontoselvitysten vuoksi.

Helsinki havittelee Kruunuvuorenrantaan yhteensä 13 000 hengen merellistä asuinaluetta ja Stansvikinkallio on yksi Kruunuvuorenrannan yhdeksästä kaava-alueesta. Stansvikinkallioon asuntoja on kaavoitettu noin 2 000 asukkaalle.

Valituksen Stansvikin asemakaavasta tekivät aiemmin Stansvikin kyläyhdistys ja Helsingin luonnonsuojeluyhdistys sekä Laajasalo Seura. Hallinto-oikeuden kumottu asemakaavapäätös ei ollut yksimielinen, vaan asiasta äänestettiin.

Hallinto-oikeus katsoi kesäkuussa annetussa päätöksessään muun muassa, että alueen lepakko- ja linnustoselvitykset ovat olleet riittämättömiä. Osa selvityksistä tehtiin myös myöhässä. Lisäksi hallinto-oikeus huomautti, että Stansvikinkallion asemakaavassa oli jätetty huomioimatta vuoden 2002 yleiskaavan pientalosuunnittelumääräys.

KHO:n viestintäpäällikkö Päivi Musakan mukaan päätöstä Helsingin kaupungin valituksesta saataneen odottaa noin vuosi. Valituskirjelmän sisällöstä ja siitä, minkä vuoksi valituslupa tulisi kaupungille myöntää, saadaan lisätietoa syksymmällä.

Lue seuraavaksi:

Helsingin havittelema 13 000 hengen merellinen asuinalue kärsi pahan takaiskun: Oikeuden mukaan linnut, lepakot ja sammaleet liian vähällä huomiolla

Lue seuraavaksi