Poikkeuksellisen vapaudenriiston esitutkinta valmistui – neljän miehen epäillään siepanneen uhrin lähes vuorokaudeksi Itä-Suomessa

Uhri pakotettiin antamaan pankkitunnuksensa sieppaajille. Hän tunsi osan epäillyistä ennestään työnsä kautta.

rikokset
Miekkalogo poliisiauton kyljessä.
Neljää miestä epäillään törkeästä ryöstöstä ja törkeästä vapaudenriistosta.Petri Lassheikki / Yle

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan tapauksessa, jossa joensuulaisen miehen epäillään joutuneen törkeän ryöstön ja törkeän vapaudenriiston kohteeksi huhtikuussa Joensuussa ja Kuopiossa. Neljän miehen epäillään pakottaneen uhrin henkilöautoon Joensuussa 5.4. iltapäivällä. Esitutkinnan mukaan mies oli kuljetettu autolla Kuopioon, ja hän oli päässyt pakenemaan sieppaajiltaan vasta seuraavana aamuna.

Asianomistaja tunsi osan epäillyistä työnsä kautta.

Esitutkinnan perusteella uhria oli uhattu puukolla ja pakotettu antamaan lompakkonsa ja pankkitunnuksensa rikoksesta epäiltyjen käyttöön. Uhrin nimissä oli tehty luottoja yli 20 000 euron arvosta. Osa varoista saatiin jäädytettyä pankkitililtä, mutta merkittävä osa varoista jäi kateisiin.

Pakeni sieppaajiltaan juosten

Tapaus tuli poliisin tietoon, kun asianomistaja soitti Kuopiosta lauantaina 6.4. kello 8.40 hätäkeskukseen ja kertoi tulleensa ryöstetyksi. Hän oli paennut sieppaajiltaan juosten ja sai soitettua sivullisen avustuksella hätäkeskukseen.

Rikoksesta epäillään neljää miestä, jotka ovat iältään 24–55-vuotiaita. Uhri on yli 50-vuotias mies. Epäillyt saatiin kiinni pian tapahtumien jälkeen ja he ovat olleet tapauksen esitutkinnasta lähtien vangittuina. Poliisin tutkinnassa epällyt ovat pääasiassa kiistäneet teot. Törkeän ryöstön ja törkeän vapaudenriiston lisäksi kokonaisuus sisältää törkeän maksuvälinepetoksen ja huumausainerikoksen.

Tapaus etenee syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.