Lapin lentoasemien laajennukset aikataulussa – matkustajamäärät ennakoivat jälleen uutta ennätystä

Rovaniemen, Kittilän ja Ivalon lentoasemien remontit valmistuvat viimeistään marraskuussa, kun turistisesonki alkaa.

lentokentät
Kiinalaisturisteja odottamassa koneen lähtöä Rovaniemen lentoasemalla.
Rovaniemen lentoaseman laajennus tulee tarpeeseen, nykytilanteessa jo muutaman kymmenen hengen ryhmä täyttää lähtöaulan odotustilan.Sauli Antikainen / Yle

Finavian iso investointi Lapin lentoasemiin on loppusuoralla. Rovaniemen lentoasemaa laajennetaan 25 miljoonalla eurolla, Kittilän terminaalin laajennukseen ja uusiin rullausteihin käytetään 20 miljoonaa euroa ja Ivalon terminaalin laajennukseen 10 miljoonaa euroa. Työt ovat edenneet suunnitellusti.

– Ollaan hyvin aikataulussa. Kaikki saadaan valmiiksi talvisesonkiin mennessä, viimeistään marraskuussa, sanoo Finavian Pohjois-Suomen aluejohtaja Veli-Pekka Pitkänen.

Rovaniemen lentoasemalla osa laajennuksesta on jo käytössä saapuvien matkustajien tuloaulana. Samaan aikaan puretaan vanhan tuloaulan laukkuhihnoja, sillä terminaalin lähtevän liikenteen alue laajenee sinne. Tilat lentoasemalla ovat olleet sesonkiaikaan aivan liian pienet.

– Tämä lisää asiakkaiden viihtyvyyttä ja matkustusmukavuutta varsinkin talven sesonkikuukausina, kun saadaan lisää väljyyttä, sanoo Rovaniemen lentoaseman päällikkö Johan Juujärvi.

Matkustajamäärät kasvavat

Tämän vuoden ensimmäisen puoliskon matkustajaluvutkin näyttävät, että investointi Rovaniemen lentoasemaan on todella tarpeen.

– Alkuvuoden kasvu on 8 prosenttia edelliseen vuoteen nähden. Kaikki ennusmerkit näyttävät siltä, että matkustajamäärässä
ollaan jälleen tekemässä uusi ennätysvuosi, Johan Juujärvi sanoo.

Kittilässä kasvua on reilun 4 prosentin verran ja Ivalonkin matkustamäärässä on hienoista nousua. Kemin lentoasemalla kasvua on tänä vuonna 2,7 prosenttia, mutta siellä ei ole laajennukseen tarvetta.

– Kemissä infra on kunnossa ja terminaali toimii hyvin, Finavian Pohjois-Suomen aluejohtaja Veli-Pekka Pitkänen sanoo.