Barokki Kuopio -festivaali juhlii teini-ikäänsä burleskiesityksen, rokin ja jättinokkahuilun voimin

Festivaaleilla pohditaan, millaista on urhea ja urheilullinen musiikki.

Kuopio
Barokki Kuopion loppukonsertin pääesiintyjä The Royal Wind Music -yhtye on maailmankuulu alankomaalainen renessanssimusiikkiin erikoistunut nokkahuiluyhtye.
Barokki Kuopion loppukonsertin pääesiintyjä The Royal Wind Music -yhtye on maailmankuulu alankomaalainen nokkahuiluyhtye.Borggreve

Uutta ja vanhaa musiikkia 1700-luvun soittimin esittelevä Barokki Kuopio -festivaali täyttää 15 vuotta.

Tänään keskiviikkona alkavan festivaalin ohjelmistossa (siirryt toiseen palveluun)on muun muassa Neitsyt Mariasta inspiroitunut burleskiesitys, rokkishow sähkönokkahuilulla, Goldberg-variaatioiden maratonkonsertti ja kolmemetrinen jättinokkahuilu. Viimeksi mainittu on mukana maailmankuulun, hollantilaisen The Royal Wind Music -yhtyeen sunnuntain konsertissa, joka päättää festivaalit.

Ave virgo, ave vos: Barokkiyhtye Detritus ja Armi von Vep esiintyy Kuopion barokkifestivaaleilla 2019.
Kuopio Barokki -festivaaleilla nähdään Neitsyt Mariasta inspiroitunutta burleskia barokkiyhtye Detrituksen ja Armi von Vepin esittämänä.Gustav Larsson

Tapahtumia järjestetään useassa paikassa ympäri Kuopiota. Perheen pienimmille on jälleen tarjolla Pikkuväen barokki -konsertti kirjaston musiikkiosastolla. Kaikenikäisille sopii myös Minnan musiikkisuunnistus -tapahtuma, joka järjestetään yhdessä Minna Canthin talo ry:n kanssa.

Teemana on tänä vuonna urheus ja urheilu. Festivaaleilla lähestytään monesta eri suunnasta kysymystä, millaista on urhea musiikki tai muusikkous. Urheilusuorituksen ja musisoinnin välillä on monenlaisia yhteyksiä, kuten vaativaan tehtävään valmistautuminen, ankara harjoittelu ja rohkea riskinotto.