Komissio hyväksyi teleoperaattori DNA:n myynnin norjalaiselle Telenorille

teleoperaattorit
DNA teleoperaattorin logo.
Yrityskaupasta kerrottiin alun perin huhtikuussa.Henrietta Hassinen / Yle

Euroopan komissio kertoi tiistaina hyväksyneensä yrityskaupan, jolla enemmistöomistus teleoperaattori DNA:sta siirtyy norjalaiselle Telenorille. Komission mukaan yhtiöillä on vain vähän päällekkäisiä toimintoja, ja markkinoille jää vahvoja kilpailijoita.

Telenor ostaa 54 prosentin osuuden DNA:sta kahdelta suomalaisyhtiöltä. Finda Telecoms on omistanut yli 28 prosenttia ja PHP Holding lähes 26 prosenttia DNA:n osakkeista. Kauppahinta on 1,5 miljardia euroa. Telenor arvioi saavansa kaupan päätökseen elokuussa.

Kaupan toteutuminen vaatii vielä Suomen viranomaisten hyväksynnän.

Kaupan toteutuminen tarkoittaa, että Telenorin on tehtävä muille DNA:n omistajille julkinen ostotarjous jäljelle jäävistä osakkeista.

DNA kertoi asiasta lisää tiistai-iltana. DNA:n julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan, että yhtiö jatkaa liiketoimintaansa normaalisti eikä kaupalla ole vaikutusta DNA:n asiakkaiden palveluihin.

Tiedotteen mukaan Telenor arvioi saavansa kaupan päätökseen elokuussa.

Yrityskaupasta kerrottiin alun perin huhtikuussa. OP-ryhmän analyytikko Kimmo Stenvall sanoi tuolloin, ettei hän usko kaupan juuri vaikuttavan Suomen telemarkkinoihin.

Juttua päivitetty 16.7. kello 18:54: Lisätty DNA:n tiedotteeseen pohjautuvat tiedot.