EU-kokous ruuhkauttaa jälleen liikennettä pääkaupunkiseudulla – Liikennehaitat viime viikkoa suuremmat

Liikennehaittaa on keskiviikosta perjantaihin Helsinki-Vantaan lentoaseman ja Finlandia-talon välillä sekä Helsingin ydinkeskustassa.

Tieliikennehäiriöt
Moottoripyöräpoliisi valvoo liikennettä.
EU-kokous vaikuttaa liikenteeseen merkittävästä pääkaupunkiseudulla keskiviikosta 17.7. perjantaihin 19.7.Tiina Jutila / Yle

EU-kokous vaikuttaa jälleen pääkaupunkiseudun liikenteeseen.

Finlandia-talossa pidettävän EU:n epävirallisen oikeus- ja sisäministerikokouksen liikennevaikutukset ovat poliisin mukaan selvästi suuremmat kuin viime viikolla olleen ympäristökokouksen vaikutukset.

– Kokouksessa on nyt kaksinkertaisesti enemmän ministereitä, selvästi enemmän liikkumisia ja saattueita, ylikomisario Jarkko Lehtinen kertoo Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Liikennehaittoja muodostuu Helsinki-Vantaan lentoaseman ja kokouspaikkana olevan Finlandia-talon välillä sekä tällä kertaa myös Helsingin ydinkeskustaan. Kokous vaikuttaa liikenteeseen tästä päivästä alkaen perjantaihin 19.7. asti.

Poliisin mukaan merkittävimmät liikennehaitat ovat huomenna torstaina iltapäiväruuhkan aikaan. Tuolloin suurin osa kokousvieraista poistuu, mutta samaan aikaan Helsinkiin saapuu yhtä paljon uusia kokousvieraita.

Merkittävimmät liikennevaikutukset ovat tuolloin Tuusulanväylällä, Kehä I:llä, Hämeenlinnanväylällä ja Mannerheimintiellä molempiin suuntiin kuljettaessa.

Myös bussiliikenteeseen muutoksia

Huomenna torstaiaamuna sekä perjantaina aamulla bussilla Mannerheimintietä liikkuvien matka katkeaa Töölöön.

Bussiliikenne katkaistaan Mannerheimintiellä Oopperan kohdalta etelään. Vain raitiovaunut kulkevat tuolloin.

Bussit liikennöivät Mäntymäen kentältä, jonne pääsee Elielinaukiolta menemällä Lasipalatsin pysäkille ja ottamalla raitiovaunun.

Pyöräliikennettä tai jalankulkua ei puolestaan sallita Finlandia-talon ympäristössä, vaan alue on kokonaan eristetty.