Game of Thronesille ennätysmäiset 32 Emmy-ehdokkuutta – HBO:lle kaikkiaan 137 ehdokkuutta

Lukuisat fantasiasarjan tähdet loistavat ehdokaslistalla.

Emmy-palkinto
Game of Thrones, HBO Nordic
Game of Thronesin Arya Starkia näytellyt Maisie Williams on yksi Emmy-ehdokkaista.HBO Nordic

Juuri päättynyt fantasiasarja Game of Thrones on kahminut ennätysmäärän televisioalan Emmy-palkintoehdokkuuksia (siirryt toiseen palveluun). Kun ehdokkaat paljastettiin tiistaina Los Angelesissa, sai GOT niitä peräti 32 kappaletta.

Sarja ohitti siten 25 vuotta ennätystä hallussaan pitäneen poliisisarja NYPD Bluen. Kaikkiaan GOT keräsi kahdeksan tuotantokautensa aikana peräti 161 Emmy-ehdokkuutta.

GOT on tällä kertaa ehdolla parhaaksi draamasarjaksi ja sen päätähtiin lukeutuvat Kit Harington ja Emilia Clarke ovat ehdolla parhaiden pääosanäyttelijöiden kategorioissa.

Sivuosapalkintojen ehdokkuuksia sarjan näyttelijöistä saivat Alfie Allen, Nikolaj Coster-Waldau, Peter Dinklage, Lena Headey, Sophie Turner, Gwendoline Christie ja Maisie Williams.

Emmy-pystejä rivissä pöydällä odottamassa palkintojen luovuttamista. Työntekijä järjestää niitä riviin paikalleen.
Televisioalan Emmy-palkinnot jaetaan syyskuussa. Kuva on otettu edellisen gaalan edellä 2018.Mike Nelson / EPA

HBO päihitti Netflixin

Game of Thrones -sarjaa esittänyt HBO menestyi muutenkin erinomaisesti ehdokasvalinnoissa. HBO:n sarjat ja elokuvat saivat peräti 137 ehdokkuutta, mikä on enemmän kuin yksikään kanava on aiemmin saanut, kertoo Deadline (siirryt toiseen palveluun).

Paljon ehdokkuuksia saaneisiin HBO-sarjoihin lukeutuvat muun muassa Chernobyl, 19 ehdokkuutta, Barry, 17 ehdokkuutta, ja Fosse/Verdon, 17 ehdokkuutta.

Kanava kukisti nyt kilpailijansa Netflixin, joka vuosi sitten sai ensimmäisen kerran enemmän ehdokkuuksia kuin HBO. Netflix sai nyt 117 ehdokkuutta. Netflix-sarjoista paljon ehdokkuuksia kahmivat muun muassa WhenThey See Us, 16 ehdokkuutta, ja Russian Doll eli Juhlat, 13 ehdokkuutta.

Suuren määrän ehdokkuuksia kahmivat myös Amazon Primen The Marvelous Mrs. Maisel -sarja, 20 ehdokkuutta, ja NBC:n Saturday Night Live -viihdeohjelma, 18 ehdokkuutta.

Palkinnot jaetaan syyskuussa.