Pohjois-Korea väläytti neuvotteluiden kariutuvan jälleen – USA toivoo keskusteluyhteyden säilyvän

USA ja Etelä-Korea järjestävät ensi kuussa sotarharjoituksen, joka voi Pohjois-Korean mukaan haitata neuvotteluita.

Pohjois-Korea
Kim Jong-un ja Donald Trump kättelevät Pohjois-Korean virallisen uutistoimiston KCNA:n julkistamassa kuvassa. Johtajat tapasivat Koreoiden rajalla sunnuntaina.
Kuvituskuva. Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un ja Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump tapasivat Koreoiden rajalla kesäkuun lopulla.KCNA / EPA

Yhdysvallat toivoo, että se voi jatkaa neuvotteluja Pohjois-Korean ydinaseriisunnasta, vaikka Pohjois-Korea on vihjannut keskusteluyhteyden mahdollisesta katkeamisesta.

Pohjois-Korea on todennut, että Yhdysvaltojen ja Etelä-Korean tuleva sotaharjoitus voi vaikuttaa neuvottelujen jatkumiseen.

Yhdysvaltain ulkoministeriön edustaja totesi tiistaina, että maa suhtautuu edelleen optimistisesti lupauksiin, jotka Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on tehnyt presidentti Donald Trumpille.

Yhdysvaltojen ja Etelä-Korean on määrä pitää yhteinen sotaharjoitus ensi kuussa. Yhdysvaltain ulkoministeriön edustaja ei suostunut suoraan kommentoimaan Pohjois-Korean kantaa tulevaan harjoitukseen.

Trump ja Kim tapasivat yllättäen Pohjois- ja Etelä-Korean välisellä demilitarisoidulla vyöhykkeellä viime kuun lopulla, kun Trump oli vierailulla Etelä-Koreassa. Tuolloin kerrottiin, että kuukausia jäissä olleita neuvotteluja Pohjois-Korean ydinaseriisunnasta olisi tarkoitus jatkaa lähiviikkoina.

Lue lisää:

Pohjois-Korea: Yhdysvallat on vakaasti päättänyt toimia vihamielisesti

"Televisiota varten tehty spektaakkeli" vai askel eteenpäin? – Trumpin ja Kimin tapaamiseen reagoitiin ristiriitaisesti

Katso video: "Tämä on upea päivä maailmalle" – Trump teki historiaa ja astui Kim Jong-unin kanssa Pohjois-Koreaan