1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. risteilyt

Kovat tuulet ovat vaikeuttaneet kesän risteilyliikennettä Kokkolassa – 11 risteilyä Tankarin saarelle peruttu

Pitkään pohjoisesta puhaltanut tuuli on nostanut useana päivänä korkean aallokon Kokkolan edustalla, eikä Tankarin saarella ole ollut risteilyaluksella asiaa.

risteilyt
Kuvassa M/S Jenny ja M/S Jaana
YLE / Kia-Frega Prepula

Kovat tuulet ovat sotkeneet kesän risteilyliikennettä Kokkolassa.

Tankarin majakkasaarelle liikennöivä M/S Jenny on joutunut perumaan 11 risteilyä heinäkuussa.

– En muista tällaista 20-vuotisen urani aikana. Poikkeuksellisesti jo kolmisen viikkoa pohjoisesta puhaltanut tuuli on nostanut monena päivänä korkean aallokon, kertoo aluksen kippari Jari Sundbäck.

Perumisista huolimatta kesäkuun alussa alkaneet risteilyt ovat vetäneet melko hyvin: tähän mennessä jo reilut 1 500 matkailijaa. 177 matkustajaa vetävän aluksen kyytiin on tänä kesänä parhaimmillaan saatu 120 vierailijaa. Viime vuoden huippuluvuista ollaan silti tällä hetkellä jäljessä.

Risteily perutaan yleensä kokonaisarvion perusteella päivää ennen lähtöä.

– Risteilymatkailijoita on tulossa ympäri maata ja he tarvitsevat tiedon ajoissa. Mutta eihän päivää ennen tehty sääennuste aina pidä, että sellaista taiteilua se on, harmittelee Sundbäck.

Tilausristeilyjä on ajettu toistaiseksi viime kesää vähemmän, arviolta viisi. Ulkomaisten turistien määrä on sen sijaan lisääntynyt.

Luodon Köpmanholmenin saarelle M/S Jenny risteilee neljästi tänä kesänä. Tankariin alus liikennöi kuutena päivänä viikossa.

Kokkolan ja Tankarin majakkasaaren välinen säännöllinen laivaliikenne täyttää ensi vuonna 25 vuotta.

Lue seuraavaksi