1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pudasjärvi

Iso-Syötteen uuden hotellin rakennustyöt ovat alkaneet – tulipalo tuhosi hotellin joulukuussa

Uuteen hotelliin tulee tiloja kolmeen kerrokseen.

Pudasjärvi
Havainnekuva hotelli Iso-Syöte
Havainnekuva uudesta hotellista. Kuva: Asko Lax.havainnekuva Askolax.com

Iso-Syötteen uuden hotellin rakennustyöt ovat alkaneet. Uuteen hotelliin tulee tiloja kolmeen kerrokseen. Tulipalo tuhosi hotellin viime joulukuussa.

Hotellinjohtaja Juha Kuukasjärvi kertoo, että kireä aikataulu on luonut rakennushankkeelle omat paineensa. Uuden hotellin suunnittelu on tehty mahdollisimman paljon paikallisin voimin. Pääsuunnittelijana toimii pudasjärveläinen puurakentamiseen erikoistunut arkkitehti ja muotoilija Asko Lax.

– Koska olemme hirsipääkaupungissa Pudasjärvellä, koko ylin kerros päätettiin rakentaa hirrestä, kertoo Juha Kuukasjärvi.

Tulipalossa täysin tuhoutuneen ravintolan paikalle rakennetaan nyt tiloja kolmeen kerrokseen. Kahdessa alimmassa kerroksessa on 12 uutta huonetta. Tuhoutuneen Karhunpesä-sviitin tilalle rakennetaan uusi ja sen seuraksi tulee toinen sviitti. Ylimpään kerrokseen tulee näköalaravintola.

Uuden ravintolan on tarkoitus avautua viimeistään ensi vuoden keväällä. Uuden osan huoneet, kylpylä ja muut tilat ovat valmiita ensi kesään mennessä.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi