1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Srv Yhtiöt

SRV:n tappiollinen tulos oli yhtiölle pettymys

Operatiivista liiketappiota tuli vuoden toisella neljänneksellä 3,1 miljoonaa euroa.

Srv Yhtiöt
SRV:n rakennustyömaa
SRV jäi miinukselle, vaikka kauppakeskus Redin ongelmien pitäisi olla jo takanapäin.Karoliina Simoinen / Yle

Rakennusyhtiö SRV:n tulos jäi tappiolle vuoden toisella neljänneksellä. Huhti–kesäkuussa operatiivinen liikevoitto oli 3,1 miljoonaa euroa miinuksella.

Liikevaihto huhti–kesäkuussa oli 207,4 miljoonaa euroa. Lukua supisti sekä toimitila- että asuntorakentamisen liikevaihdon lasku.

Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä SRV onnisti puristamaan tuloksensa voitolliseksi kauppakeskus Redin kuormittaman vuoden jälkeen.

Toimitusjohtaja Juha Pekka Ojala luonnehtii yhtiön katsauksessa (siirryt toiseen palveluun) tuoretta tulosta pettymykseksi. Tappion syiksi hän mainitsi kateheikennykset ja muutaman kertaluontoisen erän. Myös asuntoja valmistui ja tuloutui hieman vähemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana.

Toisaalta yhtiö on Ojalan mukaan vahvistanut kevään ja alkukesän aikana rahoitusasemaansa muun muassa hybridilainan liikkeellelaskun avulla. Myös tilauksia riittää.

Tilauskantamme on edelleen vahva. Uusia tilauksia kirjattiin ensimmäisen vuosipuoliskon aikana 221 miljoonan euron edestä, Ojala jatkaa.

Lue myös:

YIT- ja SRV-rakennusyhtiöiden tulos heikkeni – SRV:lle kauppakeskus Redi oli odotettua kalliimpi

Analyysi: Rakennusfirmoilta satelee tulosvaroituksia ja kurssit tippuvat kuin kivi – miten hurja buumi päättyy?

Lue seuraavaksi