Moottoriveneestä valui öljyä veteen Kuopion Väinölänniemellä – uimaranta suljettiin hetkeksi kokonaan

Pieni osa rannasta on pelastuslaitoksen mukaan edelleen uimakiellossa.

Kuopio
Poika hyppää veteen hyppytornista
Uimareita Kuopion Väinölänniemellä. Arkistokuva.Markus Sjöberg / Yle

Kuopion Väinölänniemen uimaranta suljettiin tänään keskiviikkona hetkeksi kokonaan, kun moottoriveneestä oli vuotanut veteen öljyä. Pelastuslaitos sai tiedon tapahtuneesta noin kello kahden aikaan päivällä.

Uudesta moottoriveneestä oli alkanut vuotaa moottoriöljyä Väinölänniemen kohdalla Rönön sillan alla. Vene tuli rantaan omin voimin, mutta öljyvuoto jatkui. Öljyä vuoti vesistöön pelastuslaitoksen mukaan neljästä kuuteen litraa.

Pelastuslaitos rajoitti öljyn leviämistä imeytyspuomein ja nuottasi öljyä vedestä kahdella pelastuslaitoksen veneellä. Öljy näkyi veden pinnalla hyvin ohuena kalvona. Se kulkeutui tuulen mukana kohti Väinölänniemen uimarantaa, joka suojattiin öljyn kulkureitin kohdalla imeytyspuomilla.

Öljyä pääsi hyvin pieni määrä nuottauksen ja puomituksen läpi hyppytornin laiturin läheisyyteen rantaan. Varotoimenpiteenä uimaranta suljettiin hetkeksi kokonaan, mutta lopulta vain pieni osa rannasta päätettiin pitää uimakiellossa.

– Hyppytornista voi hypätä ja hiekkarannalla uida. Vain hyvin pieni osa uimarannasta on vielä uimakiellossa, palomestari Kalevi Bruun kertoo.

Bruunin mukaan tilannetta seurataan ja imeytyspuomit pidetään paikallaan huomiseen saakka.