K18-festivaalialue ja vähemmän rataluokkia – Seinäjoen Vauhtiajoilla on tehty muutoksia yleisöä kuunnellen

Vauhtiajojen festivaalitapahtuma alkaa Seinäjoen keskustassa tänään torstaina. Kapernaumissa puolestaan ajetaan lauantaina ja sunnuntaina.

Seinäjoen vauhtiajot
Seinäjoen Vauhtiajot järjestetään kesällä 2019 kuudennentoista kerran.
Vauhtiajot järjestetään kesällä 2019 kuudennentoista kerran.Hanne Leiwo / Yle

Seinäjoen Vauhtiajojen festivaalitapahtuma alkaa torstaina Seinäjoen keskustassa. Tapahtumaan liittyvä ratatapahtuma käynnistyy lauantaina Seinäjoen Kapernaumissa.

Festivaalien iltatapahtumat ovat tänä vuonna ensimmäistä kertaa K18-ikärajallisia. Uudistumista on haettu myös vähentämällä ratatapahtuman rataluokkia ja panostamalla sen ohjelmistoon.

Tapahtuman promoottori Kalle Keskisen mukaan muutokset on tehty yleisöä kuunnellen. K18-ikärajan myötä myös festivaalialueen palveluja on pystytty kehittämään yleisöltä saatujen toiveiden perusteella.

Festivaalit 60 – ratatapahtuma 40

Keskisen mukaan Vauhtiajojen kävijöistä 60 prosenttia on festivaalikävijöitä ja 40 prosenttia autotapahtumaan osallistuvia.

– Keskustan tapahtuma on mennyt kävijämäärässä ratatapahtuman ohi ja elättää ratapuolta. Nykypäivän säädöksillä ei olisi mahdollisuutta tehdä pelkkää [rata]kilpailua tuollaisenaan, Keskinen sanoo.

Tapahtuman kävijäennätys on kesältä 2018 60 000 kävijää. Keskisen mukaan siitä ei tapahtumaa ole tarvetta kasvattaa.

– Jos se saataisiin pidettyä, se riittäisi ja sillä elettäisiinkin.