Libya luovutti konsertti-iskun tekijän veljen Britannialle – isku tehtiin Ariana Granden keikalla 2017

Manchesterin kahden vuoden takaisen konsertti-iskun tekijän veli pidätettiin lentokentällä Lontoossa, kertoi poliisi keskiviikkona.

Libya
Poliiseja Manchesterin areenan edustalla.
Poliiseja Manchester Arenan lähistöllä toukokuussa 2017.Andy Rain / AOP

Libya on luovuttanut Manchesterin konsertti-iskun tekijän veljen Britannialle. Manchesterin poliisin mukaan Hashem Abedi pidätettiin epäiltynä murhasta, murhan yrityksestä ja salaliitosta räjähdyksen aiheuttamiseksi.

Turvallisuusviranomaislähde kertoi aiemmin keskiviikkona, että Libya luovutti itsemurhaiskun tehneen pommimiehen Salman Abedin veljen Britannialle. Hänet luovutettiin brittiviranomaisten huostaan ja lennätettiin Britanniaan, jossa hänet pidätettiin.

– Hänet on onnistuneesti luovutettu rikosten vuoksi, jotka liittyvät Manchester Arenan iskuun, poliisin tiedotteessa kerrottiin.

Salman Abedi teki pommi-iskun vuoden 2017 toukokuussa yhdysvaltalaisen poptähden Ariana Granden konsertin yhteydessä. Iskussa kuoli 22 ihmistä, joista monet olivat Granden nuoria faneja, haavoittuneita oli yli sata. 22-vuotias Salman Abedi räjäytti myös itsensä.

Libyan viranomaiset pidättivät Hashem Abedin ja veljesten isän Ramadan Abedin muutama päivä Manchesterin iskun jälkeen. Hashem Abedi on kertonut aiemmin kuulusteluissa, että hän auttoi veljeään hankkimaan pommi-iskuun tarvittuja varusteita, mutta ei tiennyt tämän suunnitelleen terrori-iskua.

Britannian poliisi oli pyytänyt luovutusta jo vuonna 2017, kun Hashem Abedia epäiltiin osallisuudesta terrori-iskuun. Abedin suku on kotoisin Libyasta.

Lue lisää:

Manchesterin hyökkääjä oli aiemmin tehnyt vain pikkurikoksia, poliisi tekee etsintöjä Wiganissa

Manchesterin terrori-isku vei Lisa Roussosilta tyttären ja liikuntakyvyn – kaksi vuotta myöhemmin hän käveli 10 kilometriä Saffien muistoksi

Lähteet: AFP