Edustajainhuone päätti jäädyttää virkasyytemenettelyn Trumpia vastaan

Enemmistö demokraateistakaan ei halunnut edetä asiassa.

Donald Trump
Donald Trump
Virkasyytemenettely presidentti Donald Trumpia vastaan ei etene edustajainhuoneessa.Brendan Smialowski / AFP

Virkasyytemenettely Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia vastaan ei etene kongressin edustajainhuoneessa. Demokraattienemmistöinen edustajainhuone päätti äänin 332–95 jättää virkarikossyytteen pöydälle.

Enemmistö demokraateistakin, 137, äänesti sen puolesta, että asiassa ei edetä. Näin edustajainhuoneessa ei nähdä äänestystä varsinaisesta virkarikossyytteestä.

Demokraattiedustaja Al Green teki tiistaina aloitteen virkasyytemenettelyn käynnistämisestä. Syynä olivat presidentin rasistisiksi katsotut kommentit demokraattien naisedustajista. Trump kehotti viikonloppuna neljää demokraattien edistysmielistä naisedustajaa menemään takaisin sinne, mistä ovat tulleet. Edustajista kolme on syntynyt Yhdysvalloissa.

Edustajainhuone hyväksyi tiistaina lausuman, jossa se tuomitsi Trumpin kommentit rasistisina ja sanoi niiden lietsovan vihaa vähemmistöjä kohtaan.

Tilanne on demokraateille vaikea, sillä puolueen johto on pyrkinyt tutkimaan Trumpin väitettyä oikeuden estämistä ja vallan väärinkäyttöä, ja monien mielestä virkasyytemenettelyn aloittaminen nyt oli hätiköityä. Demokraatit toivovat saavansa ensi viikolla lisää aseita Trumpia vastaan, kun keväällä päättynyttä Venäjä-tutkintaa johtanut erikoissyyttäjä Robert Mueller tulee kongressin kuultavaksi.

Trump itse sanoi tviitissään, että kyseessä on naurettavin ja aikaa vievin projekti, jossa hän on ikinä ollut mukana.

Trumpin kommenttien kyseisistä kansanedustajista on arveltu olevan osa hänen vaalikampanjaansa seuraavia presidentinvaaleja silmällä pitäen.

Lue lisää:

Edustajainhuone: Trumpin tviitit rasistisia – demokraattiedustaja käynnisti virkasyytemenettelyn presidenttiä vastaan

Lähteet: AFP

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus