Hyppää sisältöön

Katoamistempun Särkänniemessä tehnyt anakonda toipuu seikkailustaan, seuraavaksi se tarvitsee nimen – "Houdini on vahvoilla"

Karkulaiskäärmeen terraario purettiin täysin etsintöjen takia, joten menee todennäköisesti syksyyn ennen kuin käärmeet pääsevät jälleen ihmisten nähtäville.

Metrin mittainen anakondan poikanen palasi keskiviikkona turvaan kahden viikon karkumatkaltaan. Kuva: Maria Nykänen / Yle

Särkänniemen Akvaariossa asuvasta anakondakäärmeen poikasesta on tullut karkumatkansa ansiosta pieni julkkis.

Nyt draama on ohi ja karkulaiskäärme sisaruksineen voi keskittyä rauhalliseen käärmeen elämään, Särkänniemen kehitysjohtaja Ville Aarresuo toivoo.

Kaksikolle pitäisi vielä keksiä hyvät nimet. Käärmeelle on ehdotettu nimeksi muun muassa Houdini, kahlekuningas Harry Houdinin (siirryt toiseen palveluun) (Wikipedia) mukaan.

Karkurikäärme on luonteeltaan äksympi kuin veljensä, eläintenhoitaja Kai Lindegren kertoo. Kuva: Maria Nykänen / Yle

– Luulen, että se on yksi vahvimmilla olevista ehdotuksista tällä hetkellä, Aarresuo nauraa.

Ville Aarresuon mukaan käärme voi nyt hyvin, vaikka seikkailu on ollut hämmentävä. Käärme on saanut ruokaa ja päässyt uiskentelemaan. Mitään silmin nähden havaittavaa haittaa karkumatkasta ei ole aiheutunut.

Entä koska käärme pääsee yleisön nähtäville?

– Voi mennä jopa syksyyn ennen kun etsinnän takia täysin purettu terraario saadaan uudelleen rakennetuksi.

Poikasen karkumatka päättyi onnellisesti keskiviikkoiltana. Metrin mittainen käärme ehti olla kateissa terraarion rakenteissa pari viikkoa, kunnes se päätti yllättäen pudottautua alas katosta Akvaarion sisäänkäynnin ulkopuolella.

Aarresuo kuvailee keskiviikkoiltaista löytymistilannetta jännittäväksi.

– Kyllä siellä kuulemma kiljahduksiakin ilmoille pääsi.

Lue lisää:

.
.