Ärjänsaari on pysynyt siistinä, vaikka roskikset vietiin pois toukokuussa

Ärjänsaaren kehittäminen on edistynyt reippaasti alkukesän aikana.

retkeily
Ärjänsaaren juoksuhiekkaa
Ville Muikkula / Yle

Roskisten puute ei ole lisännyt luontoon jätetyn roskan määrää Ärjänsaaressa.

Toukokuussa Ärjänsaaren retkeilykohteesta tehtiin roskattoman retkeilyn kohde, ja saaresta poistettiin roskikset. Vaikka roskisten puute herätti aluksi jonkin verran valitusta ja vastalauseita, ovat retkeilijät omaksuneet roskattomuuden, eikä Ärjänsaaresta ole löytynyt edellisiä vuosia enempää luontoon jätettyä roskaa.

Ärjänsaari kiinnostaa retkeilijöitä, viileästä kesäkelistä huolimatta.

Metsähallituksen kävijäkartoituksen mukaan alueella käy väkeä päivittäin. Ärjän vetonauloina toimivat saaressa laiduntavat lampaat, Säipässä avattu kesäkahvila ja myös höyrylaiva Koudan vierailut nostavat retkeilijöiden määrää.

Ärjänsaaren kiinteistöjä on kunnostettu alkukesällä ja tällä hetkellä saareen rakennetaan uutta wc-tilaa, jonka yhteydessä on myös puuliiteri.

– Nykyiset käymälät ovat huonossa kunnossa, joten nyt rakennetaan uusi wc. Saaressa ei myöskään ole kuin yksi puuvarasto, minkä takia halusimme rakentaa uuden liiterin, josta retkeilijät saavat polttopuita nuotiopaikoille, kertoo projektipäällikkkö Anni Koskela Metsähallituksesta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)