1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kuhmo

Kuhmon Kamarimusiikki -festivaalilla näkyy Kuhmon henki –  “Tänne ei tulla näyttäytymään, vaan kuuntelemaan musiikkia” 

Kuhmon Kamarimusiikki järjestetään jo 50. kerran.

Kuhmo
Pirjo Tiilikainen-Leppävuori ja Erkki Leppävuori
Pirjo Tiilikainen-Leppävuori ja Errki Leppävuori ovat olleet mukana Kuhmon Kamarimusiikin toiminnassa jo vuosikymmeniä. Timo Sihvonen / Yle

14. heinäkuuta alkanut Kuhmon Kamarimusiikki on järjestyksessään jo viideskymmenes. Tänäkin vuonna Kuhmoon odotetaan jälleen kymmeniä tuhansia ihmisiä nauttimaan kamarimusiikista.

Erkki Leppävuori on ollut mukana Kuhmon Kamarimusiikin toiminnassa jo 27 vuotta. Hän kertoo festivaalilla näkyvän erityisen Kuhmon hengen.

– Sitä ei voi yhdellä lauseella määritellä, mutta keskeisin tekijä on kamarimusiikin perinne. Aikoinaan soittajat nauttivat pienissä kamareissa toisilleen soittamisesta ja sama fiilis on näkyvissä myös täällä Kuhmossa, Leppävuori sanoo.

Suurella festivaalilla tietenkin myös yleisöllä on suuri merkitys.

– Tänne ei tulla näyttäytymään, vaan kuuntelemaan musiikkia, Leppävuori sanoo.

– Yleisön ja taiteilijoiden välillä vallitsee hyvä vuorovaikutus. Yleisö osoittaa muusikoille arvostustaan konserttisaleissa, mutta taiteilijat saavat kulkea yleisön joukossa rauhassa, eikä täällä roikuta hihassa, Pirjo Tiilikainen-Leppävuori kertoo.

Kuhmon henki välittyy myös uudelle kävijälle. Pianonvirittäjä Mika Kivi on festivaalilla mukana ensimmäistä kertaa ja hänen mukaansa hyvä henki näkyy heti ensimetreiltä saakka.

– Täällä on hyvä meininki myös työntekijöillä. Tämä on oikein mahtava kokemus, jossa yhdistyvät kaunis luonto ja hyvä musiikki. Kantsii lähtee Kainuuseen ja tulla Kuhmoon!harjoitussoittimien virittämisestä vastaava Kivi sanoo.

Lue myös:

Lipputrokari myy Kuhmon Kamarimusiikin lippuja kalliilla – "Emme voi varmasti luvata, että sitä kautta ostetuilla lipuilla pääsee sisään"

Kuhmon Kamarimusiikki turvautui lappilaisiin: "Täältä ei löytynyt gourmet-yrittäjää"

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti?Lataa se tästä!

Lue seuraavaksi