Tuhansia kuormia maata liikkuu Minimanin työmaalla Rovaniemellä

Myymälän tontilta otettuja maamassoja käytetään Santa Parkin meluvallin rakentamiseen.

Minimani
Kaivinkone ja kuorma-auto
Minimanin myymälän maanrakennustöissä on 25 autoa ja konetta.Perttu Ruokangas / Yle

Rovaniemellä on meneillään isot maansiirtotyöt kaupungin keskustan lähellä Lampelan alueella. Kyseessä on Minimani -myymälän maanrakennustyöt.

Tontilta viedään maita pois noin 6000 kuorma-auton lavallista ja alueelle tuodaan jalostettuja maa- ja kalliomateriaaleja noin 7000 kuorma-auton lavallista. Maanajo työmaalle kestää noin kolme kuukautta lokakuulle saakka.

Minimanin maansiirtotöissä on mukana noin 25 konetta ja autoa. Maanrakennustyöt tekee rovaniemeläinen Lapin Maa- ja Konetyöt Oy. Minimanin urakassa on Lapin Maa- ja Konetyöt Oy:n kaluston lisäksi 12 yhteistyökumppania lähialueelta, Koillis-Lapista, Koillismaalta sekä Oulun seudulta.

Maita kierrätetään Santa Parkiin

Isot maansiirtotyöt tarvitaan, koska tontille nousee 12 000 neliön kokoinen ruoka- ja käyttötavarakauppa parkkialueineen.

Kuorma-auto
Mursketta ajetaan työmaalle Kemijoen itäpuolelta.Perttu Ruokangas / Yle

Lapin Maa- ja Konetyöt Oy:n toimitusjohtaja Vesa Rahkonen sanoo, että Minimanin tontilta otettuja massoja ei heitetä hukkaan, vaan ne käytetään hyödyksi.

– Maamassoja viedään Santa Parkin leirintäalueen meluvalleiksi, Rahkonen kertoo.

Minimanin myymälä valmistuu Rovaniemelle runsaan vuoden kuluttua, kertoo Minimani Yhtiöiden kiinteistöpäällikkö Pekka Haapanen. Haapasen mukaan myymälä varastoineen ja parkkialueineen maksaa noin 25 miljoonaa euroa.