Hyppää sisältöön

Maanteillä on liikkeellä paljon hevostrailereita – autoilija, näin huomioit hevoskuljetuksen

Hevonen kyydissä ei haluta tehdä nopeita kiihdytyksiä tai hidastuksia.

Kuvituskuva. Kuva: AOP

St Michel -ravit keräävät viikonloppuna Mikkeliin yli 300 hevosta tai ponia. Mikkeliin johtavilla maanteillä on tämän vuoksi koko viikonlopun ajan paljon hevostrailereita, jotka autoilijoiden on hyvä huomioida.

– Trailerilla ajaessa pyritään pitämään tasainen kyyti hevoselle, Suomen ravivalmentajat -yhdistyksen puheenjohtaja Tuomo Ojanperä sanoo.

Hevonen kyydissä ei haluta tehdä nopeita kiihdytyksiä tai hidastuksia. Muut autoilijat voivat huomioida tämän ohittamalla trailerin reilulla välimatkalla, jotta taakse jäävä vaunu ei joudu hidastamaan vauhtiaan. Hevostrailerin korkein sallittu nopeus on 80 kilometriä tunnissa.

– Toivoisin muilta autoilijoilta ymmärrystä eläinkuljetuksiin, koska eläimet eivät pysty arvaamaan mitä on tapahtumassa, Ojanperä sanoo.

Vedettävässä peräkoppitrailerissa on kerrallaan yksi tai kaksi hevosta. Suurin osa ravihevosista on Ojanperän mukaan tottunut kuljettamiseen.

Ojanperä toteaa, että hevoskuljettajat voivat puolestaan huomioida muun liikenteen antamalla aika ajoin mahdollisesti trailerin perään kerääntyneelle jonolle ohitustilaa maantiellä.

Näin ohitat hevoskuljetuksen turvallisesti

Liikenneturva antaa Ylen aiemmin julkaisemassa jutussa kolmen kohdan selkeän muistilistan hevoskuljetuksen turvalliseen ohittamiseen.

1. Anna ja jätä aina tilaa hevoskuljetukselle.

2. Jos ohitat, muista kunnolliset turvavälit ennen ja jälkeen ohituksen.

3. Vältä yllättäviä liikkeitä, kuten kaasutuksia ja tööttäämistä.

Lue myös:

.
.