Kone kasvatti voittoaan ja ennakoi liikevaihdon kasvun jatkuvan

Tulos oli toimitusjohtajan mukaan linjassa odotusten ja koko vuoden tavoitteiden kanssa. 

Kone Oyj
Koneen logo.
Mikko Stig / Lehtikuva

Hissiyhtiö Kone ylsi huhti-kesäkuussa tulosparannukseen verrattuna viime vuoden vastaavaan jaksoon. Oikaistu liikevoitto oli 320 miljoonaa euroa, oltuaan vuosi taaksepäin tasan 300 miljoonaa.

Liikevaihto kasvoi yhdeksän prosenttia ja oli 2,5 miljardia euroa. Yhtiö kohensi arviotaan tämän vuoden liikevaihdosta ja liikevoitosta. Se ennakoi nyt, että liikevaihto kasvaa vertailukelpoisin valuuttakurssein tänä vuonna 4–7 prosenttia verrattuna viime vuoteen. Oikaistun liikevoiton odotetaan olevan 1,17–1,25 miljardia euroa, laskettuna heinäkuun valuuttakursseilla.

Toimitusjohtaja Henri Ehrnrooth oli tyytyväinen tilausten kasvuun ja sanoi, että yhtiön toimenpiteet kannattavuuden parantamiseksi alkavat tuottaa tulosta. Tulos oli toimitusjohtajan mukaan linjassa odotusten ja koko vuoden tavoitteiden kanssa.

– Näemme jatkuvaa kehitystä kilpailijoista erottautumisessa ratkaisujemme ja palveluidemme kautta, Ehrnrooth kehui.

Kasvu vahvinta Aasiassa

Koneen tulos muodostuu sekä uusien hissien ja rullaportaiden myynnistä että huollosta. Uusien laitteiden myynti kasvoi hieman tilatuissa yksiköissä mitattuna. Palvelumarkkinoilla neljännes sujui myönteisissä merkeissä ja sekä huolto- että modernisointimarkkinat kasvoivat. Kasvu oli vahvinta Aasian ja Tyynenmeren alueella.

Viime aikojen spekulaatioissa on odotettu, että Kone tekisi tarjouksen saksalaisen teollisuusjätti ThyssenKruppin hissiliiketoiminnasta, joka saatetaan joko myydä tai listata erillisenä pörssiin. Koneen virallinen linja spekulaatioihin on ollut, että konsolidaatio eli yritysten yhdistyminen olisi alalla tervetullutta.

Juttua muokattu 18.7.2019 kello 13.33: Lisätty tarkempia tietoja Koneen tuloksesta.

Lue myös:

Analyysi: Koneen kurssi kaikkien aikojen ennätykseen – sijoittajat uskovat, että Suomeen syntyy maailman suurin hissiyhtiö