Sinilevähavaintoja ajankohtaan nähden vähän Pirkanmaalla

Levää on havaittu vain kolmella viralliselta havaintopaikalta.

Kuvituskuvassa sinilevä kukkii Pyynikin rannalla kesällä 2017. Kuva: Antti Palomaa / Yle

Sinilevähavainnot ovat Pirkanmaalla ajankohdan keskiarvoon nähden edelleen vähäisiä, kertoo Järviwikin leväbarometri. Levää on havaittu vähän vain Lempäälässä Pyhäjärven Mäyriänrannalla, Pirkkalassa Pyhäjärven Kranstolpan uimarannalla sekä Sastamalassa Houhajärvellä.

Yleisöhavaintoja sinilevästä on merkitty Järviwikiin Ylistenjärvestä ja Ekojärvestä (Sastamala), Mäyhäjärvestä (Lempäälä), Näsijärven Valkeekivenlahdelta Vasaman edustalta sekä Kannistonlahdelta (Ylöjärvi), Ylimmäiseltä Savijärveltä (Juupajoki), Suonojärveltä (Vesilahti) sekä Toisvedeltä (Virrat).

Sinilevähavaintoja on Pirkanmaalla vähemmän kuin edellisinä kesinä samaan aikaan, kun verrataan tilannetta vuosien 1998 - 2018 havaintoihin.

Leväseurannan havainnot kertovat levätilanteen havaintopaikalla kyseisenä ajankohtana. Järven eri osissa ja muissa vesistöissä tilanne voi olla erilainen.

Tampereen uimarantojen karttapohjaisesta sovelluksesta saa tietoa uimarantojen uimavesien lämpötiloista ja sinilevätilanteesta. Lämpötila- ja leväpalveluun pääsee sivulta www.tampere.fi/uimarannat (siirryt toiseen palveluun).