Hyppää sisältöön

Sinilevähavaintojen määrä on lisääntynyt Varsinais-Suomessa – kansalaishavaintoja niin järvistä kuin rannikkoalueilta

Ennustetut helteet voivat lisätä sinileväkukintojen määrää tulevina päivinä, kertoo Varsinais-Suomen Ely-keskus.

Arkistokuva. Kuva: Paula Koskinen / Yle

Sinilevähavaintojen määrä on lisääntynyt Varsinais-Suomessa.

Varsinais-Suomen Ely-keskuksen leväkatsauksen mukaan sinilevämäärät ovat kuitenkin alueellisesti pysyneet vähäisinä kolean sään takia. Ennustetut helteet voivat lisätä sinileväkukintoja, varoittaa Ely-keskus levätilannekatsauksessaan.

Virallisilla havaintopaikoilla on havaittu sinilevää vähäisiä määriä Paimionlahdella Harvaluodon uimarannalla, Nauvon Seilissä, Korppoon Korpoströmissä, Mynälahden Kärmäläisellä ja Uudenkaupungin Iso Marjakarilla

Kansalaishavaintoina sinilevää on nähty Nauvon Pärnäisissä, Paraisten Nötössä, Korppoon Jungfruskärissä, Taivassalon Kaitaistenraumalla sekä Uudenkaupungin Nolpunnokalla. Lisäksi havaintoja on tehty Turun Kivelänperän lahdella, Paraisten Duvholmissa sekä Uudenkaupungin Pyhämaan uimarannalla.

Järvissäkin sinilevää

Sisävesillä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen leväseurannan havaintopaikoilla sinilevää on edelleen havaittu runsaasti Salon Kiskon Kirkkojärvellä.

Kuluvalla viikolla Littoistenjärven vakioseurantapaikalla on Ely-keskuksen leväkatsauksen mukaan havaittu vähän sinilevää. Lisäksi Järvi-meriwikiin on kirjattu vähäinen sinilevähavainto järven Ristikallion rannalta. Sinilevähavaintoja on tehty myös Someron Iso-Pitkustalla.

Ulkomerellä vedet ovat yhä kirkkaita.

.
.